KOÇ GRUBU ZEYTİN PAZARLAYACAK

BURSA, () - BURSA merkezli faaliyet gösteren Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (MARMARABİRLİK), siyah zeytin ve ezmesinden oluşan 25 ürün yelpazesinin bulunduğu MB Markası'nın dağıtım ve pazarlanması için Türkiye'nin en...

17 Aralık 2014 Çarşamba 17:30
KOÇ GRUBU ZEYTİN PAZARLAYACAK






BURSA, () - BURSA merkezli faaliyet gösteren Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (MARMARABİRLİK), siyah zeytin ve ezmesinden oluşan 25 ürün yelpazesinin bulunduğu MB Markası'nın dağıtım ve pazarlanması için Türkiye'nin en büyük pazarlama, satış ve dağıtım şirketlerinden biri olan Koç Grubu bünyesindeki Düzey Pazarlama A.Ş. ile anlaştı.
Marmarabirlik'in öncelikle iç piyasadaki dağıtım ve satış ağını arttırmak amacıyla geliştirdiği MB Markalı ürünün dağıtımı ve pazarlama ağında yürütülen uzun süreli çalışmalar hafta sonu imzalanan iş birliği protokolü ile sonuçlandı. Marmarabirlik yeni ürünü olan MB Markası'nı raflarda tüketici ile buluşturma görevini Düzey Pazarlama A.Ş.' ye verdi. Marmarabirlik ile Düzey Grubu arasındaki işbirliği protokolünü içeren anlaşmanın imzaları, İstanbul Pendik'te Şahsuvaroğlu Grubu'na ait otelde düzenlenen ve yaklaşık 500 davetli grubunun bulunduğu törenle atıldı. Törene Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ile Düzey Pazarlama A.Ş. Genel Müdürü Metin Yılmaz ve yardımcılarıda katıldı.

İşbirliğini içeren protokolün imzasını Marmarabirlik adına Başkan Hidamet Asa ve Genel Müdür İbrahim Minareci atarken, Düzey Pazarlama adına Genel Müdür Metin Yılmaz ile Genel Müdür Yardımcısı Ali Özkan attı. Düzey Pazarlama A.Ş. ile 1 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girecek olan anlaşma kapsamında önümüzdeki yıllar içerisinde MB Markası'yla 6 bin ton ürün satışı hedefleniyor.
Programda konuşan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa özellikle son dönemde yaptıkları başarılı çalışmalarla adını yurt dışında da duyurduklarını belirterek, 47 ülkeye ihracat yaptıklarını açıkladı. Sağladıkları katma değer ile aranılan ve güvenilen bir marka haline geldiklerini ifade eden Asa, böyle bir işbirliği protokolünün Marmarabirlik tarihinde bir ilk olduğunu kaydetti. En büyük problemleri olan pazarlama konusunda son yıllarda önemli sonuçlar almaya başladıklarını söyleyen Asa, 2010 yılında 24 bin ton ürün satışı gerçekleşirken, 2014 yılında 36 bin 300 ton ürün satışına ulaştıklarını hatırlattı. Asa, "Ülke genelinde kaliteli sofralık zeytin üretimi yapan Marmarabirlik dışında yine güvenilir, doğal fermente üretim yapan ikinci bir marka ihtiyacı olduğunu gördüğümüzden dolayı gelen talepler doğrultusunda da MB Markası'nı geliştirdik. MB Markası ve hazırlığı yapılan diğer marka çalışmalarımız ile önümüzdeki yıl 40 bin ton satış hedefliyoruz. Marmarabirlik kuruluşundan bugüne Marmarabirlik markası ile distribütörlük mantığıyla ürünlerimiz pazarlanmakta idi. Birlik tarihinde ilk defa bu işbirliği protokolu ile ikinci bir markamız MB'nin profesyonel bir pazarlama şirketi ile dağıtımının yapılması ve tüketici ile buluşturulması hedeflenmiştir. Ayrıca sektörün en önemli sıkıntılarından biri olan merdiven altı üretimin de önüne geçecek olan bu çalışmada hedefimiz kaliteli, güvenilir, ambalajlı ürün satışını arttırmak ve teşvik etmektir. Tüketicilerimiz de bu konuda sofralarına zeytin alırken, güvenilir marka, doğal fermente, pastörize edilmiş ürün almayı tercih etsinler. Marmarabirlik 60 yıldır sadece doğal üretim yapmaktadır" diye konuştu.
Marmarabirlik'in son dönemde artan başarı grafiğini daha da yukarıya çıkarmak olduğunu dile getiren Asa, hedeflerinin iç piyasadaki dağıtım ve pazarlama ağından sonra MB Markası'yla yurt dışında bayilik yapılanmasına gidileceğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.