Koç: Tofaş'ın Yatırımı 1.4 Milyar Dolara Ulaşıyor

İSTANBUL, 6 Kasım () - Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yeni yatırımla birlikte Tofaş'ın yatırımlarının toplam 1.4 milyar dolara ulaşacağını söyledi. Tofaş'ın yatırım kararına ilişkin bir açıklama yapan...

06 Kasım 2014 Perşembe 09:53
Koç: Tofaş'ın Yatırımı 1.4 Milyar Dolara Ulaşıyor






İSTANBUL, 6 Kasım () - Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yeni yatırımla birlikte Tofaş'ın yatırımlarının toplam 1.4 milyar dolara ulaşacağını söyledi.

Tofaş'ın yatırım kararına ilişkin bir açıklama yapan Koç, "Ülkemizin geleceğine duyduğumuz inanç ve uzun vadeli bakış açısıyla, yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi ve ekledi:

"Koç Topluluğu olarak birçok sektörde tarihimizin en büyük organik yatırım döneminden geçerken, küresel ölçekte Türk mühendisliğinin başarısını ortaya koyacak yeni bir yatırıma daha imza atmanın heyecanını yaşıyoruz. Yeni Doblo, Yeni Sedan otomobil ve şimdi de bu iki yeni modelle birlikte Tofaş’ın yatırım tutarı toplam 1.4 milyar dolara ulaşıyor. Türkiye’yi 2023 vizyonuna, yani dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına taşıyacak yapı taşlarından birinin sanayi gücümüzü geliştirmek olduğunu her fırsatta vurguluyoruz. Bu yeni otomobil yatırımlarımızın Tofaş’ın ihracatına da ivme kazandırırken, taşıdığı ihracat potansiyeliyle ülkemizin cari açığının azaltılmasına da pozitif katkı sağlayacağı inancındayım."

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.