Limancılık sektöründe istihdam için imzalar atıldı

Türkiye Liman İşletmeleri Derneği (TÜRKLİM) ve Kocaeli Sanayi Odası (KSO) liman sektörüne nitelikli iş gücü kazandırma adına protokol imzaladı.

28 Haziran 2018 Perşembe 11:26
Limancılık sektöründe istihdam için imzalar atıldı






Limancılık sektöründe istihdam için imzalar atıldı

TÜRKLİM ve KSO tarafından imzalanan protokol kapsamında denizcilik ve bu alanlara yakın dallarda bölümleri olan okullarda eğitim gören lise öğrencilerine MHC ve RTG konularında eğitim verilecek. Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi projesiyle öğrencilere teorik ve simülatör üzerinden eğitim verilmesine yönelik protokol için düzenlenen imza törenine Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dölen, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun yanı sıra Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik de katıldı.


Son Dakika Haberler, Sektördeki işgücü ihtiyacını gidermek ve istihdama katkı sağlamak adına başlatılan Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi projesi ile lise öğrencilerine eğitim verilmesinin önü açıldı. 

Kocaeli Sanayi Odası ve TÜRKLİM arasında imzalanan protokol ile Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi’nin bulunduğu Kocaeli bölgesinde liman işletmeciliği, denizcilik ve benzeri alanlara yakın dallarda bölümleri olan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine eğitim verilecek. Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından seçilen öğrencilere, Mobil Vinç Operatörlüğü (Dökme Ambalajlı Yükler için eğitim) (MHC) ve Lastik Tekerlekli Saha Köprü Vinci Operatörlüğü (RTG) olarak sınıflandırılan konularda eğitim verilecek. Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi bünyesinde verilecek olan teorik ve simülatör eğitimleri ile ilgili protokol Vali Hüseyin Aksoy, TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dölen, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik’in katılımı ile imzalandı. 


İmza töreninden sonra konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy; "Kocaeli Valiliği, Kocaeli Sanayi Odası ve Türkiye Liman İşletmecileri Derneği’nin bir araya gelerek ortak olarak yürüteceği bir programın protokol imza törenini gerçekleştiriyoruz. Özellikle liman işletmeciliğinde ihtiyaç duyulan vinç operatörünün yetiştirilmesi konusunda sanayi odamızın bünyesinde oluşturulan Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi’nde bu anlamda yürütülecek olan çalışmalarla yeni operatörlerin yetiştirilmesi konusunda karşılıklı bir iş birliği protokolüdür. Yeni insan kaynakları noktasında çalışmalar yapmak adına gerçekleştirilen ortak bir proje ve çalışmadır. Buradan yetişecek insanlar sadece yurtiçinde değil, yurtdışında da iş bulabilecek bir konumda olacaklardır. Bu anlamda ben hayırlı olmasını diliyorum" dedi. 

Öğrencilere iş garantisi

Protokolün imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Dölen bu protokol ile başarılı öğrencilere iş garantisi sunacaklarını açıkladı. Dölen; "Kariyer Port'ta eğitim alan başarılı gençlerin iş bulması konusunda TÜRKLİM adına bizzat uğraşacağımızı gençlerle paylaşmak istiyorum. Türk limancılık sektörü gittikçe globalleşiyor. Bugün Türkiye'nin en büyük limanları tamamı global sermaye yani dünya çapında liman işleten büyük firmalarla yönetiliyor. Bu alanda çalışmaya başlayan arkadaşlarımız zaman içerisinde bu firmaların gerek çevremize gerekse de dünyanın değişik yerlerinde ihtiyacı bulunan alanlara kolaylıkla geçebileceklerdir. Gençlerimize burada önemli bir sorumluluk düşmekte, o da lisan öğrenmek ve bu tip zor hedeflere kendini istekli hale getirmek. Türkiye'deki mevcut limanlarımız da şu an bu anlamda yeni gençlerimize kollarını açmaya hazır" dedi.

Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi ve imzalanan protokol ile ilgili bilgi veren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu; "Bugüne kadar 3 aylık süre zarfında 30 kişi eğitimlerden faydalandı. Proje sonrasında 8 liman personeli eğitim aldı. Karamürsel Meslek Yüksek Okulu’ndan 30 öğrenci eğitimden faydalandı. Bununla birlikte limanlardan bize ulaşan 100’e yakın eğitim talebi var. Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi’nde yılda 120 lise öğrencisi, 120 MYO öğrencisine eğitim verilebilir. Merkezimizi daha da etkin hale getirebilmek için sadece liman sektörü değil, yeni mezun öğrenciler de hedef kitlemiz arasında" dedi. 


 

Anahtar Kelimeler:
Son Dakika Haberler
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.