Liradaki gerilemeye rağmen ihracat Nisan ayında da sert düştü

İstanbul, 1 Mayıs () - Liranın, dolar ve euroya karşı büyük ölçüde değer yitirmesine rağmen, ihracat Nisan ayında da sert şekilde düştü. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) verilerine göre, Nisan ayında ihracat geçen yılın...

01 Mayıs 2015 Cuma 12:16
Liradaki gerilemeye rağmen ihracat Nisan ayında da sert düştü






İstanbul, 1 Mayıs () - Liranın, dolar ve euroya karşı büyük ölçüde değer yitirmesine rağmen, ihracat Nisan ayında da sert şekilde düştü.

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) verilerine göre, Nisan ayında ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.8 gerileyerek 11 milyar 823 milyon dolara düştü.

Böylece, yılın ilk 4 ayında toplam ihracat yüzde 8.1 gerileme ile 48 milyar 951 milyon dolara, son 12 aylık dönemde de yüzde 1.6 gerileme ile 153 milyar 66 milyon dolara indi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İhracatımız bu yıla maalesef arzu ettiğimiz şekilde başlayamadı. Tüm dünyada doların değer kazanması ve paritedeki düşüş, ihracatımıza baskı yapıyor. Geçtiğimiz yılın Nisan ayına göre ortalama 1.38 seviyesinden yüzde 22 düşüşle 1.08 seviyelerine inen paritenin negatif etkisi aylık 1.5 milyar doları buldu" dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.