Mb: Hizmet Sektöründe Enflasyon Eğiliminin Yüksek Seyri Sürüyor

İSTANBUL, 27 Kasım () - Merkez Bankası, yüksek enflasyon nedenleri arasında gösterdiği gıda ürünlerinin yanında, hizmetler sektöründe de enflasyon eğiliminin yüksek seyrini koruduğu uyarısı yaptı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun...

27 Kasım 2014 Perşembe 14:08
Mb: Hizmet Sektöründe Enflasyon Eğiliminin Yüksek Seyri Sürüyor






İSTANBUL, 27 Kasım () - Merkez Bankası, yüksek enflasyon nedenleri arasında gösterdiği gıda ürünlerinin yanında, hizmetler sektöründe de enflasyon eğiliminin yüksek seyrini koruduğu uyarısı yaptı.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu'nun 20 Kasım'da yaptığı toplantının özetlerinde, "Gıda fiyatlarındaki yüksek seyir enflasyondaki iyileşmeyi geciktirse de temel mal grubunda enflasyonun ana eğilimi son aylarda kayda değer bir düşüş göstermektedir" denildi.

Başta petrol olmak üzere düşen emtia fiyatlarının önümüzdeki yıl için enflasyonda öngörülen düşüş sürecini destekleyeceğine de işaret edilen özetlerde, "Bununla birlikte hizmet sektöründe enflasyon eğiliminin yüksek seyrini koruması ve orta vadeli beklentilerde henüz bir iyileşme gözlenmemesi fiyatlama davranışlarına dair risklerin önemini koruduğuna işaret etmektedir" uyarısına yer verildi ve şöyle denildi:

"Önümüzdeki dönemde enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir."

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.