McKinsey Ankara'dan kovuldu: İlk açıklama Erdoğan'dan

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kovulduğu resmen doğrulanan Amerikan şirketi hakkında çelişkili bilgiler gelmeye devam ediyor. AK Parti'ye yakın isimler şimdide Amerikalı ekonomik tetikçi şirket için "Türkiye bu şirketle hiç anlaşma imzalamadı" demeye başladı.

06 Ekim 2018 Cumartesi 11:58
McKinsey Ankara'dan kovuldu: İlk açıklama Erdoğan'dan






McKinsey Ankara'dan kovuldu: İlk açıklama Erdoğan'dan

Günlerdir Türk ekonomisinin kurtaracak mucize gibi AK Parti'ye yakın gazeteci ve AK Parti'nin önde gelen isimleri tarafından cansiparane bir şekilde savunulan McKinsey Ankara'dan kovuldu.. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kovulduğu resmen doğrulanan Amerikan şirketi hakkında çelişkili bilgiler gelmeye devam ediyor. 

Türkiye'de ekonomik verilerin kozmik odası olarak nitelendirilen en mahrem finans bilgilerinin bir Amerikan şirketine açılmasıyla ilgili tartışmalara son noktayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koydu. Erdoğan AK Parti'nin Kızılcahamam kampında yaptığı konuşmada 'McKinsey'den fikri danışmanlık da almayacağız' dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, üç gün önce ABD’li McKinsey ile yapılan anlaşma hakkında, "Görüş alacağız ama yerli ve milli duruşla yöneteceğiz" demiş ve şöyle devam etmişti: "Yapılan yorumlar cehaletten değilse ihanettir!"
Hükümete yakın Sabah Gazetesi köşe yazarları ise, Bakan Albayrak başta olmak üzere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bile günlerdir savunmaktan yorulduğu McKinsey olayına evlere şenlik savunma geldi. Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör, McKinsey için “McKinsey'le ne anlaşma yapıldı ne sözleşme... McKinsey çalışmasını sundu, sonra da evine döndü” dedi. Güngör McKinsey'in çalışmaları için para ödenmediğini iddia etti. 


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde kurulan Kamu Maliyesi Dönüşüm ve Değişim Ofisi'nde yer tahsis edilen McKinsey hakkında ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağır sözlerini AK Partili yöneticile başı öne eğik olarak dinlemesi dikkat çekti. Türkiye Cumhuriyeti'nin en mahrem bilgilerini bir yabancı uluslararası şirkete, üstelik çok sayıda ülkede kaos-karışıklık çıkarmakla ünlü McKinsey adlı çeteye teslim etmenin "Ekonominin güven verici olduğu" anlamına geldiğini söyleyecek kadar ileri giden siyasilerin, konuya nasıl açıklık getireceği henüz bilinmiyor. 

Son Güncelleme: 06.10.2018 09:00
Anahtar Kelimeler:
McKinsey
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.