Merkez Bankası euro karşılıklara ödediği komisyonu düşürdü

İstanbul, 30 Haziran () - Merkez Bankası, Euro Bölgesi'ndeki gelişmelere bağlı olarak, euro cinsi hesap karşılıklara ödediği yıllık binde 2 düzeyinde olan komisyonu, yıllık onbinde 5 düzeyine düşürdü. Merkez Bankası'ndan yapılan...

30 Haziran 2015 Salı 13:40
Merkez Bankası euro karşılıklara ödediği komisyonu düşürdü






İstanbul, 30 Haziran () - Merkez Bankası, Euro Bölgesi'ndeki gelişmelere bağlı olarak, euro cinsi hesap karşılıklara ödediği yıllık binde 2 düzeyinde olan komisyonu, yıllık onbinde 5 düzeyine düşürdü.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "23 Ocak 2015 tarihli basın duyurusu ile Bankamız nezdinde bloke zorunlu karşılık ve ihbarlı döviz mevduat hesaplarında tutulmakta olan euro cinsi döviz hesap bakiyelerine yıllık binde 2 olarak uygulanmaya başlanan komisyon oranı, Euro Bölgesi'nde gözlenen gelişmeler nedeniyle geçici bir süre için yıllık onbinde 5’e indirildi" denildi.

Açıklamaya göre, bankaların ve finansman şirketlerinin söz konusu hesap bakiyelerine uygulanan komisyon oranı gerekli görüldüğünde değişen küresel ve yerel piyasa koşulları çerçevesinde gözden geçirilebilecek.

Yeni komisyon oranı 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren geçerli olacak.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.