Merkez Bankası Politika Faizini Değiştirmedi (2)

(Ayrıntılar eklendi) İSTANBUL, 23 Ekim () - Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, beklendiği gibi yüzde 8.25 olan politika faizini değiştirmedi. PPK, bir hafta vadeli repo faizi olan politika faizinin yanında, Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası...

23 Ekim 2014 Perşembe 14:21
Merkez Bankası Politika Faizini Değiştirmedi (2)






(Ayrıntılar eklendi)
İSTANBUL, 23 Ekim () - Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, beklendiği gibi yüzde 8.25 olan politika faizini değiştirmedi.

PPK, bir hafta vadeli repo faizi olan politika faizinin yanında, Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo–Ters Repo Pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranlarını da sabit tuttu.

Merkez Bankası açıklamasında, "Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenecek ve enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar getiri eğrisini yataya yakın tutmak suretiyle para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir" denildi.

Açıklamada, sıkı para politikası duruşunun ve alınan makroihtiyati önlemlerin etkisiyle kredi büyüme hızlarının "makul düzeylerde" seyrettiğine de işaret edilerek, "Zayıflayan küresel talebe rağmen ihracat dengeli büyümeyi desteklemeye devam etmektedir" denildi.

Yılın başında alınan makroihtiyati önlemlerin ve para politikasındaki sıkı duruşun çekirdek enflasyon eğilimi üzerindeki olumlu etkilerinin de gözlendiği vurgulanan açıklamada, şu değerlendirmeye de yer verildi:

"Gıda fiyatlarındaki yüksek seyir ise enflasyon görünümündeki iyileşmeyi geciktirmektedir. Bununla birlikte, başta petrol olmak üzere düşen emtia fiyatlarının önümüzdeki yıl için enflasyonda öngörülen düşüş sürecini destekleyeceği değerlendirilmektedir."

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.