Mersin Narenciye Festivali İçin 950 Bin Tl Bütçe Ayrıldı

İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'in simgeleşen festivallerinden biri haline gelen 5'inci Narenciye Festivali için 950 bin TL bütçe ayrıldığı, 30'a yakın ülkeden katılımcıların beklendiği açıklandı. Mersin HiltonSa Oteli'nde düzenlenen...

05 Kasım 2014 Çarşamba 15:55
Mersin Narenciye Festivali İçin 950 Bin Tl Bütçe Ayrıldı






İbrahim MAŞE/ MERSİN, () - MERSİN'in simgeleşen festivallerinden biri haline gelen 5'inci Narenciye Festivali için 950 bin TL bütçe ayrıldığı, 30'a yakın ülkeden katılımcıların beklendiği açıklandı.
Mersin HiltonSa Oteli'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süha Aydın, Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
KENTİN TÜM DİNAMİKLERİ MERSİN İÇİN BİRLEŞTİ
Ticaret Borsası koordinatörlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin desteği ile 15-16 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 950 bin TL bütçeli festivalin, kentin uluslararası platforma taşınmasında çok önemli bir etkinlik olduğunu belirten Vali Özdemir Çakacak şunları söyledi:
"Festival, uluslararası alanda ülkeleri bir araya getiren bir etkinlik durumuna gelmiştir. İleriki yıllarda festivalin daha büyük boyutlarda hem Mersin, hem de ülkemiz için büyük kazanımlara vesile olacaktır. En önemli kazanımlarından biri, Mersin'in tüm dinamiklerini bu salonda görmemizdir. Herkes bu gün ortak amaç etrafında bir araya geldiler. Bu ortak amaç ise Mersin'in tanıtılması, imkan ve potansiyelimize sahip çıkılması ve bunun geniş kitlelere anlatılmasıdır."
200 BİN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz ise Mersinlilerin festivale sahip çıkması gerektiğinin altını çizerek şöyle konuştu:
"Büyükşehir belediyesi olarak sadece maddi desteğimiz değil, diğer tüm imkanlarımız ile de festivalin organizasyonunda aktif bir rol alıyoruz. Her geçen gün daha da olgunlaşarak, daha da oturmuş şekilde bu günlere gelen festivalimizin 10'uncu, 20'nci, 50'nci yıllarını da görmeyi umuyoruz. Festivalin kalıcı olabilmesi, Mersinlilerin bu etkinliğe sahip çıkmasıdır. Bu yıl 200 binin üzerinde ziyaretçi bekliyoruz."
Ticaret Borsası Başkanı Özdemir ise, amaçlarının Mersin'i marka kent yapmak olduğunu kaydederek, ''Ordu ve Giresun için fındık, Rize için çay, Malatya için kayısı ne anlama geliyor ise, Mersin için de narenciye o anlama geliyor" dedi.
Protokol üyeleri toplantının ardından festival için özel hazırlanan narenciye süslemesinin önünde hatıra pozu verdi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.