Montenegro | Avrupa'da kolay şirket kurmanın yolları, Montenegro'da nasıl yatırım yapılır?

Montenegro, Türkiye'de bilinen adıyla Karadağ. Bağımsızlık ilanını ilk tanıyan ülkeler arasında Türkiye'nin yer alması, Karadağ'da ayrı bir etki oluşturmuş durumda. Bu ülkeye küçük bütçelerle yatırım yapan Türk şirketleri, büyüme yolunda.

09 Kasım 2018 Cuma 17:55
Montenegro | Avrupa'da kolay şirket kurmanın yolları, Montenegro'da nasıl yatırım yapılır?






Montenegro | Avrupa'da kolay şirket kurmanın yolları, Montenegro'da nasıl yatırım yapılır?

Adriyatik Denizi üzerinden Akdeniz'e bağlanan, Avrupa'nın el değmemiş bakir doğasıyla ünlü ülkesi. Türkiye'de Karadağ olarak bilinen, temiz, ön yargısız insanların yaşadığı ülke Montenegro...

Avrupa'da en karlı, en kolay yatırım yapılan ülke | Montenegro

Adriyatik Denizi'ne açılan 700 bin nüfuslu Karadağ Türk vatandaşlarına vize uygulamıyor. Resmi para birimi Euro olmasına rağmen, diğer AB ülkelerine göre yemek fiyatları bazı yerlerde Türkiye'den bile ucuz. 

Avrupa'da en kolay gidilen ülke | Montenegro


Montenegro'ya nasıl gidilir?,  Montenegro'da nasıl yatırım yapılır?, Montenegro'da fiyatlar, Montenegro'da kira fiyatları ve Montenegro hakkında aklınıza takılan tüm soruların cevabı haberin devamında...  Türk vatandaşları için gidilmesi en kolay Avrupa ülkelerinin başında Montenegro (Karadağ) geliyor. Montenegro son yıllarda özellikle Türk yatırımcılara, iş hayatına yeni atılan genç girişimcilere büyük kolaylıklar sağlamasıyla öne çıkıyor. 

Sadece 1 Euro'luk sermaye ile şirket kurulabilen ülkede, girişimcilerin fatura kesme zorunluluğu bulunmamaktadır.  Montenegro kanunlarına göre bir şirketin kuruluş işlemleri tamamlandığında oturma ve çalışma iznine de hak kazanmış oluyorsunuz. Ve oturma çalışma izni ile ilgili gerekli başvurular yapıldıktan sonra izin kartınız en geç 3 hafta içinde elinizde oluyor.

AB de dahil bürokratik işlemleri en aza indiren Avrupa ülkesi Montenegro'da genç bir girişimcinin şirket kurması ve bütün dünya ile ticaret yapabilme imkanı  2 haftadan daha az bir sürede gerçekleşiyor. Yatırımcılara sağladığı geniş avantajlar içerisinde AB ülkeleri içinde yüzde 9 oranındaki gelir vergisi ile girişimcilere cazip fırsatlar sunuyor. Türkiye ile geçtiğimiz yıl 85 milyon dolarlık ticaret yapan Karadağ ile sivil havacılık, altyapı, haberleşme, internet erişimi, turizm gibi konularda çok sayıda iş birliği anlaşması mevcut.

MONTENEGRO HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Adriyatik Denizi'ne açılan 700 bin nüfuslu Karadağ Türk vatandaşlarına vize uygulamıyor. Resmi para birimi Euro olmasına rağmen, diğer AB ülkelerine rağmen yemek fiyatları bazı yerlerde Türkiye'den bile ucuz. 

Karadağ, 1991 yılında henüz bağımsızlığını ilan etmeden yayınladığı bildirge ile dünyanın ilk Ekolojik Devleti oldu.

Montenegro'ya Türkiye'den direk uçuş noktası İstanbul ile bu ülkenin başkenti Podgorica'ya haftanın 6 gününde yapılıyor. 

Karadağ Kıyıları Avrupa'nın en çok güneş alan sahil şeridi olarak biliniyor. Topraklarının dörtte biri milli parklardan oluşuyor.

Eşsiz doğası ile Avrupa'nın en temiz deniz ve dağlarına sahip olması jet sosyetenin son yıllarda en çok ilgisini çeken tatil ülkesi olarak öne çıkıyor. 

Kotor Körfezi son yıllarda ultra lüks yatları ağırlamasıyla ünlü. Çok sayıda ünlü yıldız sosyal medya hesabından Kotor'da çekilmiş görüntülerini paylaşarak sükse yapıyor.
Galion, Tivat, Bella Di Mare balık ve mezeleriyle ünlü. 

Karadağ'ın yıllık dış ticaret hacmi 2.7 milyar dolar düzeyinde. Enerji, Alüminyum ile petrol ürünleri ihracatı ülkenin temel girdileri arasında.

Karadağ'ın ithal ettiği ürünler yelpazesi oldukça geniş. Kısıtlı coğrafya Karadağ'ı yaz ve kış turizmi için öne çıkarırken, temel ihtiyaç maddelerinin neredeyse büyük bölümü ithalatla geliyor.

2006 yılında bağımsızlığını ilan eden ülkenin küçük ekonomisi, dünyaya açık olması yeni fırsatları ve imkanları sunuyor. 

Bojana Nehri ise dünyada her iki yöne aynı anda akan tek nehir olarak biliniyor ve oldukça fazla ziyaretçi çekiyor.

12.5 KM uzunluğundaki Büyük Plaj, bu haliyle Avrupa'nın en büyük plajı olarak biliniyor.

Başkent Kotor aynı zamanda dünyanın en dar sokaklarına ev sahipliği yapıyor. Sadece 80 santimetre genişliğindeki sokaklar turistlerin bir hayli ilgisini çekiyor. 

MONTENEGRO'YU TÜRKLER NEDEN TERCİH EDİLİYOR

Karadağ'ı tercih eden Türklerin büyük bölümü huzurlu ve güvenli bir ortamda küçük birikimlerle yatırım yapmayı hedefliyor. 

Sadece geçtiğimiz yıl Türk vatandaşları bu ülkede 1.700 şirket kurarak ticaret hayatına başladı.

Montenegro'nun AB üyeliği ile birlikte Schengen Vize bölgesinde yerini alacak. Montenegro vatandaşlığı hakkı alanlara da AB içinde serbest dolaşım imkanı geliyor. 

Bankacılık ve vergi sistemi oldukça güvenli. Sade bir vergi yasası var. Şirket kurmak kolay.

Genç girişimciler için bürokratik işlemler en aza indirilmiş. 

Avrupa'nın en ucuz iş gücü Montenegro'da. Kira ve sabit giderler oldukça düşük..

Türkiye'de Tekstil, inşaat ve hizmet sektörlerinde küçük de olsa tecrübe sahibi olanlar burada güvenle yatırım yapabilecek imkanlara sahip. 

Turizm sektöründe deneyimli yatırımcılar için Karadağ son derece stratejik konuma sahip. Batılı turistler son yıllarda en çok bu ülkeyi tercih ediyor.

AVRUPA'NIN EN ÖNEMLİ ŞEHİRLERİNE ÇOK YAKIN

Montenegro'da bir şirket kurmak, burada yatırım yapmak ya da ofis açmak, vatandaşlık almak, Avrupa Birliği'ne girmeye hazırlanan genç nüfuslu bir ülke üstünden tüm Kıt'aya en kısa yoldan ulaşmak anlamına geliyor. Montenegro  Avrupa’nın önemli şehirlerine sadece birkaç saatlik mesafede. Oldukça stratejik bir konuma sahip. Deniz, kara ve hava yolu bağlantıları son derece güçlü. Montenegro’nun Akdeniz’deki merkezi konumu, üç uluslararası havalimanı ile Londra, Paris, Roma, Münih, Viyana, Moskova, Zürih, İstanbul, Warşova ve diğer popüler ulaşım ağlarını birbirine bağlamaktadır.

AVRUPA'NIN EN UCUZ EN KALİTELİ ÜLKESİ 

Montenegro’da canlı bir ticaret hayatı var. Yeni ve genç girişimcilerin kurduğu şirketler dünyanın pek çok ülkesi ile ticarete çoktan başlamış durumda. Bu ülke içindeki canlılığı daha da artırmış durumda. Hayat standartları Avrupa ülkeleriyle aynı olmasına rağmen gündelik çok daha ucuzdur. Kira fiyatları aylık 300 Euro ortalamasında. Montenegro’da 4 kişilik bir ailenin aylık yemek gideri için 250 (Hemen belirtelim bir kilo et 5 Euro), ulaşım giderleri için 150, elektrik, telefon vb. giderleri için 150 Euro'luk masraf olabileceğini hatırlatmakta fayda var. Vergi oranlarının düşük olduğu ülkede Avrupa'nın en ucuz otomobilini satın almakta mümkün..

GİDİLMESİ KOLAY, KARLI YATIRIM 

Montenegro'nun bağımsızlık ilanının hemen ardından Türkiye'nin verdiği sıcak destek, bu ülke yönetiminde önemli karşılık bulmuş durumunda. Bu yüzden Türkiye'den gelen yatırımcılar Karadağ'da ayrıcalıklı girişimci statüsünde görülüyor. Montenegro'nun sunduğu yatırım kolaylığı genç girişimcilerin dikkatinden kaçmamış. Son 4 yıl içinde 50 bin şirketin kurulduğu ülkede hayat standartları oldukça yüksek. Avrupa'nın en düşük ve en sade vergi uygulaması Montenegro'da görülebilir. 

Her  konuda Montenegro kanunlarına hakim, Türkiye'de faaliyet gösteren passportfree.com adresinden ya da 0 212 233 70 76 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilirsiniz.


 

Son Güncelleme: 20.11.2018 19:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kasım Sancak 2018-11-10 03:07:36

Karadağ'da arkadaşlarımla birlikte tatil yaptım. Bu yıl gitmek isteyenler için sömestri tatilinde çok ekonomik ve daha güzel bir tatil yapabilirsiniz. Öğrenciler için çok avantajlı bir ülke. Ben üniversite sınavlarına girmeden önce böyle bir ülke olduğunu bilseydim Karadağda okurdum. Eski Türkiye'nin misafirperliği anılarını anlatanları ben orada gördüm yaşadım. Kesinlikle kazıklanmazsınız, ne kadar harcadıysanız o kadar hizmet alırsınız, paranızın çok olması size ayrıcalık sağlamaz zengin fakir ayrımının henüz bilinmediği bir ülke