Moskova'dan Türkiye için flaş doğalgaz açıklaması

Türkiye ile Rusya arasında tıkanan doğalgaz görüşmelerine geri mi dönülüyor. G-20 zirvesi sonrası buzların eridiği Ankara - Moskova hattında doğalgaz boru hatları konusunda Putin sessizliğini bozdu.

24 Kasım 2015 Salı 01:41
Moskova'dan Türkiye için flaş doğalgaz açıklaması






Moskova'dan Türkiye için flaş doğalgaz açıklaması

Türkiye ile Rusya arasında tıkanan doğalgaz görüşmelerine geri mi dönülüyor. G-20 zirvesi sonrası buzların eridiği Ankara - Moskova hattında doğalgaz boru hatları konusunda Putin sessizliğini bozdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2035 yılına kadar doğalgaz üretimini 885 milyar metreküpe çıkartacaklarını açıkladı.
GAZ
Putin, Rusya'nın 2035 yılına kadar gaz üretimini 885 milyar metreküpe çıkarmayı ve Asya'ya ihracatı 128 milyar metreküpe yükseltmeyi planlayan milli enerji stratejisini hazırladığını bildirdi.İran'ın başkenti Tahran’da düzenlenen Gaz İhracatçısı Ülkeler Forumu (GECF) 3. Liderler Toplantısı'na katılan Putin, ''Rusya Milli Enerji Stratejisi 2035 yılına kadar doğalgaz üretiminin yüzde 40 oranında artmasını ön görüyor. 2014 yılında 578 milyar metreküp gaz ürettiysek 2035 yılında bu sayıyı 885 milyara çıkartmayı planlıyoruz'' dedi.

Putin konuşmasına şu şekilde devam etti: ''Avrupa Birliği'nden partnerlerimizle enerji projeleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Türkiye ile güney güzergahını hazırlıyoruz. Aynı zamanda doğuda da doğalgaz sevkiyatını artıracağız. Burada Çin, Hindistan ve diğer Asya ülkeleriyle olumlu çalışmalarımız mevcut. Asya'da ihracatı %6'dan %30'a çıkartmayı planlıyoruz.''
Son Güncelleme: 24.11.2015 01:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.