MTV zammı son durum: Şimşek'e göre zam yanlış anlaşıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın MTV zammına yönelik tepkisinin ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bugün vergi miktarının yanlış anlaşıldığını söyledi.

02 Ekim 2017 Pazartesi 08:47
MTV zammı son durum: Şimşek'e göre zam yanlış anlaşıldı






MTV zammı için Bakan'dan U dönüşü: MTV karmaşası


Hükümetin 2018 yılı için açıkladığı yeni vergi paketi içinde yer alan yüzde 40 oranındaki MTV zammı konusunda önemli gelişme. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek MTV zammının kamuoyunda yanlış anlaşıldığını açıkladı. Şimşek, zamların 2018 yılında yeni alınacak otomobilleri kapsadığını duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldığı programda MTV zammıyla ilgili oluşan yanlış anlaşılmanın düzeltileceğini söyledib. Şimşek açıklamasında; ''Yanlış anlaşıldı, %40 MTV zammı 2018'de yeni alınacak sıfır arabalar için geçerli" dedi.

PİYASADAKİ ARAÇLAR ETKİLENMEYECEK!

Şimşek, MTV zammını kimlerin ödeyeceğini çok net bir şekilde anlattı. Bakan Şimşek'in açıklamalarına göre; şu an piyasadaki hiçbir arabanın bu zamdan etkilenmeyeceğini söyledi.

2018 yılında alınacak sıfır araçlar için geçerli

Mehmet Şimşek, 2018 yılında alınacak "sıfır" otomobillerin vergisinin bu kapsama alındığını açıkladı.

ZAMLI MTV'Yİ KİMLER VERECEK?

Mehmet Şimşek, "MTV konusunda yanlış bilinen bir şey var. MTV, tamamen 2018'in başından itibaren alınacak sıfır araçlardan alınacak. Şu an aracı olanlar, normal şartlardaki artışlarla vergisini ödeyecek. Ticari taşıtları ilgilendirmiyor. 2018 yılında satın alınacak ikinci araçlarda MTV zammı söz konusu değil. Mevcut 21 milyon araç yüzde 40 vergiden etkilenmeyecek" dedi.

MALİYE BAKANI YÜZDE 40 DEMİŞTİ

Maliye Bakanı Naci Ağbal konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, binek otomobil MTV’sinin 2018 yılında yüzde 40 artacağını, MTV'de aracın vergisiz değerinin de dikkate alınacağını söylemişti. Ağbal'ın açıklamasında tüm araçlar için geçerli olan MTV için bugün yapılan düzeltmenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın dün akşamki çıkışından  sonra gelmesi dikkat çekti.

NACİ AĞBAL’DAN MTV AÇIKLAMASI

2018 yılında binek otomobiller için ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi yüzde 40 artırılıyor” diyen Ağbal, “2018 yılı Ocak ve Temmuz aylarında ödenecek motorlu taşıt vergisi tutarları değiştirilerek 2017 yılında ödenen motorlu taşıtlar vergisine göre yüzde 40 oranında artırılıyor. 2018 yılından sonra tescil edilecek binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisinin hesabında aracın motor silindir hacmi yanında değeri de dikkate alınmaya başlanıyor. Taşıtın değerine göre artırımlı motorlu taşıtlar vergisi geliyor. 2018 yılından sonra satın alınacak binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisinde değer bazlı yeni bir sisteme geçiliyor. Vergilemede motor silindir hacmi yanında aracın değeri de bir ölçüt haline getiriliyor.

Belirlenen değerlerin üzerinde taşıt değerine sahip araçlarda vergi tutarlarının yüzde 10 veya yüzde 20 daha fazla olması öngörülüyor. Bu uygulamaya 1 Ocak 2018 tarihinden sonra başlanacak. Çekilişlerden ve şans oyunlarından elde edilen gelirlerin vergilendirilmesinde yüzde 10 olan veraset ve intikal vergisi oranı yüzde 20’ye çıkarılıyor. Yapılan bu düzenlemeler sonucunda elde edilen ilave gelirden Savunma Sanayi Fonuna ilave gelir sağlamak üzere, Savunma Sanayi Fonuna bütçeden aktarılacak paylara ilişkin yasal düzenleme değiştiriliyor. Bu çerçevede 2018 yılında Savunma Sanayi Fonuna 8 milyar lira ilave gelir sağlanması bekleniyor” açıklamasında bulundu.

Hangi araç ne kadar vergi ödeyecek?

Son Güncelleme: 02.10.2017 10:16
Anahtar Kelimeler:
MTVMTV ZammıMTV Oranları
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.