MTV zammında indirim sinyali: Erdoğan devreye girdi

Vatandaşların tepkisini çeken MTV zammı konusunda Erdoğan'dan uyarı geldi. Erdoğan, zammın Bakanlar Kurulu'nda yeniden gündeme geleceğini söyledi.

01 Ekim 2017 Pazar 20:46
MTV zammında indirim sinyali: Erdoğan devreye girdi






MTV zammında indirim sinyali: Erdoğan devreye girdi

Kamuoyunda sert tepkiler eneden olan Motorlu Taşıtlar Vergisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi. Erdoğan "MTV zammı Bakanlar Kurulu'nda yeniden görüşülecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  yüzde 40 MTV zammına ilişkin, "Şu anki zam oranını bakanlar kurulu değelerlendirdikten sonra ne yapılabilir tekrar düşürme olur mu olmaz mı hükümetin takdiridir" dedi. Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal, binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisini gelecek seneden itibaren yüzde 40 artıracaklarını belirtmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin "Ne yapılabileceği düşünülür olur mu olmaz mı tabi hükümetin kendi takdiridir" dedi.

Bir gazetecinin "Gündemde sanırım?" sorusuna Cumhurbaşkanı "Şu anda bilemiyorum onu ancak Başbakanımız ile görüştükten sonra gündemde var mı yok mu ancak öyle." şeklinde yanıt verdi.

Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı Naci Ağbal, binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisini gelecek seneden itibaren yüzde 40 artıracaklarını belirtmişti.

FRANSA'NIN ARABULUCU OLMASI

Fransa'nın IKBY ile Irak arasında arabulucu olması ile ilgili Erdoğan "Fransa'nın şu anda arabulucuğunu tarafların kabul ettiğine dair bende bir bilgi yok. Sadece Federal Irak Yönetimi'nin 'Biz görüşmeye hazırız' dediği bize ulaştı K.Irak'ın bu konuya nasıl yaklaştığını bilmiyorum. Bunun için söyleyecek bir şey yok." dedi.

KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ İLE IKBY HAKKINDA GÖRÜŞME

Gazetecilerin "Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile Kuzey Irak hakkında görüşmeyi planlıyor musunuz?" sorusuna Erdoğan "Benim sadece Perşembe günü Sayın Bahçeli ile bir görüşmem olacak. Ondan sonra duruma göre Sayın Kılıçdaroğlu'na bir davet yapmak sureti ile onun kanaatlerini alırıp kanaatleri pekiştirmek sureti ile bu noktadaki sürecimizi zenginleştirmiş oluruz." dedi.

İRAN ZİYARETİ

Cumhurbaşkanı "Şimdi tabi İran'a ziyaretin yüksek düzeyini Stratejik Konsey toplantısı oluşturacak. Ama bunun içeriğinde şu anda aktüalitesi çok zengin olan Irak, Kuzey Irak konusu var. Kuzey Irak konusunu konuşacağız. Görüşmelerimizin içerisinde gerek Sayın Ruhani ile gerekse Sayın Ahmedi ile görüşmelerimiz olacak. Bu görüşmelerden sonra değerlendirmiş olarak, süreç için gerekli yol haritasını belirlemiş olarak dönmüş olacağız ama biz bütün bölge ülkeleri ile zaten bu konuda irtibat halindeyiz." şeklinde konuştu.

"AKAR, İRAN'A GİTTİ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın İran'a gittiğini açıkladı.

Erdoğan, TBMM'de düzenlenen yeni yasama yılı resepsiyonunda kuvvet komutanlarıyla selamlaştı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile bir süre sohbet eden Erdoğan, "Genelkurmay Başkanımız İran'a gitti." dedi.

Erdoğan'ın "Biz her an hazır olalım her şeye." sözlerine komutanlar "Hazırız." diye karşılık verdi.

Anahtar Kelimeler:
MTV Zammında Indirim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.