Müsteşar Aslan: Üniversitedeki eğitimimizi sınıf ve laboratuvarın dışına çıkarmalıyız

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, "Üniversitedeki eğitimimizi mutlaka laboratuvarın, hocanın odasının ve sınıfın dışına çıkarmalıyız. Ne zaman ki üniversitelerdeki öğrenci ve öğretim elemanları ilgili...

17 Nisan 2015 Cuma 15:54
Müsteşar Aslan: Üniversitedeki eğitimimizi sınıf ve laboratuvarın dışına çıkarmalıyız






BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, "Üniversitedeki eğitimimizi mutlaka laboratuvarın, hocanın odasının ve sınıfın dışına çıkarmalıyız. Ne zaman ki üniversitelerdeki öğrenci ve öğretim elemanları ilgili sektöre gidip gelmeye başladığında işte o zaman Türkiye'nin geleceği şekillenmiş olacak" dedi.
Eskişehir Sanayi Odası'nda (ESO) düzenlenen 'Ar-Ge' konulu toplantıya Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, üniversitelerin senato üyeleri ile Eskişehir'de Ar-Ge merkezi kurabilecek firmaların yetkilileri katıldı.
Toplantıda konuşan müsteşar Ersan Aslan 'Ar-Ge' konulu toplantıları çeşitli illerde düzenlediklerini belirtti. Üniversite-sanayi işbirliğinin önemine değinen Aslan, "Birlikte çalışarak, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek zorundayız. Hangi paydaş olursa olsun, üniversite, sanayi ve kamu kafasında yenilik düşüncesi yoksa burada bir problem vardır" dedi.
Ülkelerin gelişmişlik göstergesinin kişi başı gelir miktarı ile değerlendirildiğini ifade eden Ersan Aslan, Türkiye'nin 10 bin 500 dolar olan kişi başına düşen gelirini 2013 yılına kadar 25 bin dolara çıkarmayı hedeflediğini söyledi. Bunu gerçekleştirmek için Ar-Ge'ye önem verilmesi gerektiğini belirten Müsteşar Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Peki bu 25 bin dolara ulaşma noktasında ne yapmamız gerekiyor.10'uncu Kalkınma Planı dokümanı bize bunun sınırlarını, yapılması gerekenleri söylemiş. Ar-Ge ile ilgili bütün çalışmaların sonucunda çıkacak teknolojik ürünler ilgi alanımız içinde. O zaman bunlara odaklanarak gitmeliyiz. Eskişehir'de sadece 5 Ar-Ge merkezi bulunmakta. Bu sayı Eskişehir'e az ve yetersiz. Üniversitedeki eğitimimizi ve öğretimimizi mutlaka laboratuvarın, hocanın odasının ve sınıfın dışına çıkarmalıyız. Ne zaman ki üniversitelerdeki öğrenci ve öğretim elemanlarının tamamı, kendisiyle ilgili sektöre gidip gelmeye başladığında işte o zaman Türkiye'nin geleceği şekillenmiş olacak. Sektöre baktığımızda da sektör geleneksel üretim anlayışını değiştirmeli. Yenilik noktasında, bilgiye ve bilginin ürünlerde görülme noktasında bir ülke hayal etmiyorsak o zaman sıkıntılarımız başlıyor demektir. Mutlaka üretim tekniklerimizi gözden geçirmeliyiz."
Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da konuşmasında düzenlenen toplantının hem sanayiciler hem de üniversiteler açısından yararlı olacağını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.