Ordu'da imal edilen medikal ürünler 40 ülkeye satılıyor

Ordu'nun Ulubey ilçesinde yaklaşık 5 ay önce kurulan fabrikada üretilen medikal ve ortopedik ürünler, ABD ve Rusya'nın da aralarında bulunduğu 40 ülkeye ihraç ediliyor.

20 Şubat 2018 Salı 14:55
Ordu'da imal edilen medikal ürünler 40 ülkeye satılıyor






ORDU (AA) - HAYATİ AKÇAY - Ordu'nun Ulubey ilçesinde yaklaşık 5 ay önce faaliyete geçen fabrikada üretilen medikal ve ortopedik ürünler, 40 ülkeye satılıyor.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde tekstil fabrikaları bulunan Ömer Karahan, yaklaşık 3 milyon lira yatırım yaparak Ulubey ilçesinde medikal ve ortopedik ürün imalatı yapmak üzere fabrika kurdu.

Ulubey Belediyesinin de desteğiyle yaklaşık 5 ay önce açılışı yapılan fabrikada 30 kişiye iş imkanı sağlandı.

Ömer Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yıllık bir firma olduklarını ve İstanbul başta olmak üzere çeşitli illerde farklı iş kollarında faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Yeni yatırımlarını Ordu'da yapmaya karar verdiklerini ve bunun için Ulubey ilçesini seçtiklerini belirten Karahan, yatırımı bölgeye kazandırmalarında en büyük desteğin Ulubey Kaymakamlığı ve belediyesince sağlandığını dile getirdi.

Karahan, henüz yeni oldukları için tam kapasiteyle çalışmadıklarını ifade ederek, "İlk etapta yaklaşık 30 işçiye istihdam sağladık. Hedefimiz bu yıl içinde 80 işçiye ulaşabilmek." dedi.

Yeni açılan bir fabrika olmalarına rağmen birçok ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Karahan, "Şu anda 40 ülkeye ihracat yapan bir firma konumundayız. Bu ülkeler arasında ABD, Suudi Arabistan, Rusya ve Irak da var. İhracatımızın büyük bölümü dünya çapında tanınmış, global ölçekteki firmalara gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra Türkiye'nin birçok bölgesine medikal ve ortopedik ürün satıyoruz." diye konuştu.

En son Irak Sağlık Bakanlığının siparişlerini tedarik ettiklerini dile getiren Karahan, gelecek dönemde hem işçi sayısını hem de ihracat yaptıkları ülke sayısını artırmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

İşçiler memnun

Fabrikanın işçilerinden Ufuk Gündağ da firma sahibi ve yetkililere, Ulubey ilçesinde kendilerine çalışma imkanı sundukları için teşekkür etti.

Ordu'da bu tür yatırımların yapılmasının memnuniyet verici olduğunu belirten Gündağ, "İlimizde daha önce giyim üzerine birçok tekstil fabrikası açılmıştı ama ilk defa medikal üzerine bir fabrika açıldı. İnşallah 5 aydır faaliyette olan bu firma uzun yıllar burada hizmet vermeye devam eder." dedi.

İşçi Aynur Kuş da Ordu'da böyle bir iş imkanına sahip olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
Ekonomi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.