Organik hindi yumurtası 75 kuruş

TAVUK yumurtasına göre biraz daha büyük olan ve sağlık açısından çok faydalı olduğu belirtilen hindi yumurtası, Muş'ta tanesi 75 kuruştan satılıyor. Murat Nehri'nin kolu Karasu Çayı kıyısında faaliyetlerini sürdüren Dizdaroğlu...

29 Haziran 2015 Pazartesi 11:26
Organik hindi yumurtası 75 kuruş






TAVUK yumurtasına göre biraz daha büyük olan ve sağlık açısından çok faydalı olduğu belirtilen hindi yumurtası, Muş'ta tanesi 75 kuruştan satılıyor.
Murat Nehri'nin kolu Karasu Çayı kıyısında faaliyetlerini sürdüren Dizdaroğlu Tarım İşletmesi'nde geçen yıl başlatılan organik hindi yetiştiriciliği kapmasında elde edilen yumurtalar marketlerde satışa sunuldu. Doğal şartlarda beslenen yaklaşık 2 bin 500 hindiden elde edilen yumurtaların 75 kuruştan satıldığını söyleyen Dizdaroğlu Tarım İşletmesi sahibi Haluk Dizdaroğlu, "Geçen yıl hindi yetiştiriciliğine başladık. Hindiler bu yıl yumurtlamaya başladı. İlk etapta bu yumurtaları Muş'ta piyasaya sürdük. Önümüzdeki yıllarda Türkiye genelinde satmayı düşünüyoruz. Çiftlikte her şey organik. İlaç, kimyasal madde kullanmıyoruz. Yaklaşık 70 ile 90 gram ağırlığındaki Hindi yumurtası eti kadar lezzetli. Ayrıca sağlık için de birçok faydası bulunuyor. Unutulmamalıdır ki yumurta, anne sütünün haricinde insanın ihtiyacı olan tüm besin değerlerini bulunduran tek besin kaynağıdır" diye konuştu.


FOTOĞRAFLI

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.