OTİAD Başkanı İlker Karataş; 'Tehlikeli gidişe Dur denmeli'

Can yakan terör saldırıları onlarca eve ateş düşürürken ekonomiyi de derinden etkiliyor. Özellikle ihracatçılar erken seçim öncesi siyasileri uyarıyor. 'Bu tehlikeli gidişe dur denmeli'

16 Eylül 2015 Çarşamba 03:48
OTİAD Başkanı İlker Karataş; 'Tehlikeli gidişe Dur denmeli'






OTİAD Başkanı İlker Karataş; 'Tehlikeli gidişe Dur denmeli'

Terör olaylarının artma eğilimi iş dünyasını derinden etkiliyor. Özellikle üreticiler, ihracatçılar şiddet ve terörün ekonomide en çok etkilendiği kesim olarak görülüyor. Osmanbey’de faaliyet gösteren Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD), Dağlıca ve Iğdır’daki terör saldırılarını kınayan bir deklarasyon yayınladı. Şehit ailelerine taziye dileklerini de içeren deklarasyonda OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş, Türkiye’deki gidişatın çok tehlikeli boyutlara ulaştığına dikkat çekerek sağduyu sahibi aklıselim insanların acilen harekete geçerek bu gidişe ‘dur’ demeleri gerektiğini söyledi.

OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

6 Eylül 2015 tarihinde Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca kesiminde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 16 askerin cenazeleri daha toprağa verilmemişken, bugün 8 Eylül 2015’te Iğdır’dan gelen başka bir acı haberle 14 polisimizin şehit olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. 
OTİAD olarak bu menfur saldırılar sonucu hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, geride bıraktıkları yakınlarına sabır diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağolsun.

BU HAK VE ÖZGÜRLÜK ARAMA EYLEMİ DEĞİLDİR

Osmanbey esnafı olarak ülkemizi yasa boğan bu hain saldırıları, bunları planlayanları, destekleyenleri şiddetle kınıyor ve halkımızı sağduyusunu kaybetmeden birlik ve beraberlik içinde teröre karşı dimdik durmaya davet ediyoruz.
Sağduyulu olmak zorundayız çünkü büyük resme bakınca bu saldırıların asıl hedefinin Türkiye’yi tam da bugünkü duruma sürüklemek olduğu anlaşılıyor. Kontrolden çıkmış halk, kutuplaşmalar, çatışmalar, umutsuzluk, şiddet ve kaos…

Oluşan tepkiler ve tırmanan gerilim bize gösteriyor ki 7 Haziran seçimlerinden sonra art arda gelen ve son günlerde çapı büyütülerek sürdürülen bu saldırılar, gayet bilinçli bir biçimde fizikteki “Etki-Tepki Yasası” üzerine kurgulanarak sahneye konuluyor. Türk halkından o tepkiyi almak için tertiplenen tuzaklarda tonlarca patlayıcı kullanmalarının da bu yüzden olduğunu düşünüyoruz; etki ne kadar büyük olursa, planladıkları tepkiyi de o kadar hızlı alacaklar...
Hayatının henüz baharında gencecik delikanlıları, babaları, eşleri biz bu hain tuzaklarda şehit verdik. Bu bir hak ve özgürlük arama eylemi değildir; görünenden çok daha büyük bir tuzaktır. Şimdi bu saldırıların arkasına gizlenmiş çok daha büyük bir tuzak bizi içine çekmek üzere. Bir savaş ve kan girdabına sürükleniyoruz. Sürüklendiğimiz yönde 80’li ve 90’lı yıllardakinden çok daha büyük bir tehlikenin olduğu açık. Her şeyden önce komşumuz Suriye ve Irak topraklarında yaşanan değişim, bölgedeki kaotik çatışma durumu Türkiye’yi bir tarafı uçurum olan bir ülke konumuna getirmiştir. İşte son günlerde artan bu saldırılarla Türkiye o uçuruma, Ortadoğu bataklığına sürüklenmeye çalışılmaktadır.

BÜYÜK VE KARANLIK AMAÇLARA HİZMET EDİYORLAR

Biz Osmanbeyli işadamları olarak Türkiye’nin üzerinde büyük ve karanlık amaçlara hizmet üzere tertip edilen bu oyunun ancak sağduyulu aklıselim insanlar tarafından bozulacağına inanıyoruz. Tahriklere kapılmadan soğukkanlı bir biçimde bundan sonra ne yapılacağını konuşmaya, terörün karşısında birlik ve beraberlik içinde dimdik durmaya ihtiyacımız var. Bunu yapıyor olabilmek başta iktidar ve muhalefet partileri olmak üzere tüm siyasi partilerimizin ve sivil toplum örgütlerinin insanlık görevidir. Çünkü Türkiye’nin karşı karşıya olduğu kaygı verici durum herhangi bir partinin siyasi menfaatinden çok daha önemli ve vahimdir. Hamasi nutukları, hiçbir yere varmayan sığ tartışmaları veya suçlayacak birilerini aramayı bir kenara bırakıp bu gidişatı durduracak çözümler geliştirmeliyiz.
OTİAD olarak, akan kanları durduracak, tırmanan gerilimi azaltacak bir çözüm üretmek için tüm siyasi partileri acilen bir araya gelmeye davet ediyor, bir sivil toplum kuruluşu olarak bu konuda üzerimize düşen neyse yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Son Güncelleme: 16.09.2015 04:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.