Otokar, BIDEC 2017'ye 3 aracı ile katılacak

- Otokar, Bahreyn Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı 2017'ye Arma 6x6, Ural ve Cobra araçlarıyla katılım sağlayacak

13 Ekim 2017 Cuma 12:46
Otokar, BIDEC 2017'ye 3 aracı ile katılacak






İSTANBUL (AA) - Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, Bahreyn Uluslararası Savunma Fuarı ve Konferansı (BIDEC) 2017'de Arma 6x6, Ural ve Cobra araçlarını sergileyecek.

Şirket açıklamasına göre, Türkiye ve dünyanın dört bir yanında düzenlenen organizasyonlarda kendi tasarımı olan askeri araçların yanı sıra kullanıcı odaklı hizmet ve yaklaşımlarıyla da büyük beğeni toplayan Otokar, 16-18 Ekim'de Bahreyn'de gerçekleştirilecek BIDEC 2017'ye katılacak.

Otokar, kara, deniz ve hava kuvvetlerine yönelik araç, ekipman, teknoloji ve yeni sistemlerin 3 gün boyunca 120 üretici tarafından tanıtılacağı BIDEC 2017'ye 3 aracı ile katılacak.

Savunma sanayisindeki konumunu teknoloji ihracatı ile bu yıl farklı bir noktaya taşıyan Otokar, 3 binin üzerinde katılımcının beklendiği BIDEC 2017'de üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğine sahip zırhlı muharebe aracı Arma 6x6, yüksek hareket ve beka kabiliyetiyle öne çıkan Cobra ve çok yönlü modüler platformunun yanı sıra yenilikçi özellikleriyle en zorlayıcı görevlerde de tercih edilen zırhlı personel taşıyıcısı Ural'ı sergileyecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Otokar'ın Doğu ve Orta Avrupa bölgelerinden Afrika'ya kadar dünyanın farklı noktalarında 30 binden fazla askeri aracının Birleşmiş Milletler görevleri başta olmak üzere birçok farklı görevde kullanıldığını vurguladı.

Otokar mühendislerince tasarlanan ürünlerinin ve kabiliyetlerinin uluslararası arenada ilgi ile karşılandığını dile getiren Görgüç, savunma sanayisi alanında Türkiye'nin gücünü BIDEC gibi uluslararası platformlarda tanıtmaktan büyük bir gurur duyduklarını belirtti.

Görgüç, şunları kaydetti:

"Dünyanın 5 kıtasında 30'u aşkın ülkede tamamı Türk mühendislerce geliştirilen Otokar araçları kullanılıyor. Bu yılın başında Birleşik Arap Emirlikleri'nin ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleşen 8x8 zırhlı araç anlaşması ile global ölçekteki bilgi birikimimizi, mühendisliğimiz, Ar-Ge ve teknoloji transferi kabiliyetlerimizle yeni bir kulvara taşıdık.

Bu fuarla, bölgede var olan etkinliğimizi daha da artırmayı ve yeni ihracat fırsatları yakalamayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, bölgede daha etkin olmak hedefiyle 2016 yılında kurduğumuz Otokar Land Systems şirketimizin önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz."

- Arma 6x6


Arma 6x6, üstün hareket kabiliyeti, yüksek mayın, balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyonuna sahip. Gerçek savaş alanında, en zor arazi ve iklim koşullarında, barış koruma ve insani yardım operasyonlarında modern ordulara hizmet verebilmek için geliştirilen Arma 6x6 zırhlı personel taşıyıcı, zırhlı muharebe aracı, komuta kontrol, KBRN keşif, yaralı tahliye, sürücü eğitim, ileri gözetleyici ve keşif aracı gibi farklı görevler için kullanılabiliyor.

- Ural


Emniyet ile iç güvenlik güçlerinin ihtiyaç ve gelecek beklentilerine göre tasarlanan, Türkiye envanterinde de başarıyla aktif olarak görev alan zırhlı personel taşıyıcı Ural, çok yönlü modüler platformu yanı sıra yenilikçi özellikleriyle de en zorlayıcı görevlerde dahi üstün performans sergiliyor.Ural, tamamı zırh sacından üretilen personel kabini ile farklı tehditlere karşı sağladığı üst seviye personel korumasına ilave olarak; geniş iç hacmi ve koltuk ara mesafeleri, ergonomik tam boy koltukları, süspansiyonu ve sınıfındaki en büyük lastik ebadı sayesinde personel konforunu da en üst seviyede tutuyor.

- Cobra


Hareket, amfibi kabiliyeti, koruma ve modülerlik bakımından sınıfının dünyadaki tek örneği olan Cobra, yüksek hareket ve beka kabiliyeti ile öne çıkıyor. Dünyada 15 ülkede aktif olarak kullanılan, modüler yapısı sayesinde ihtiyaç duyulan farklı görevlere uyarlanabilen Cobra, üstün özellikleri ile Birleşmiş Milletler güçlerince en çok tercih edilen araçlardan biri olarak hizmet veriyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.