Palandöken; Her yıl 1 milyon kişilik istihdam oluşturulmalı

Palandöken, “Ülkemizde işsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 10,7 olarak bildirildi. İşsizliği azaltmak ve en azından sabit tutabilmek için her yıl en az 1 milyon yeni istihdam yaratılması gerekiyor" dedi.

18 Ekim 2017 Çarşamba 09:17
Palandöken; Her yıl 1 milyon kişilik istihdam oluşturulmalı






Palandöken; Her yıl 1 milyon kişilik istihdam oluşturulmalı


Temmuz ayı işsizlik verilerinin açıklanmasını değerlendiren TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Ülkemizde işsizlik oranı değişim göstermeyerek yüzde 10,7 olarak bildirildi. İşsizliği azaltmak ve en azından sabit tutabilmek için her yıl en az 1 milyon yeni istihdam yaratılması gerekiyor. İhtiyaca göre mesleki eğitim yapılmalı” dedi.


-“HER YIL EN AZ 1 MİLYON İSTİHDAM ALANI YARATILMALI”


Artan nüfus ve işgücü ile her yıl en az 1 milyon istihdam yaratılması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Açıklanan son TÜİK verilerine göre 15 ve daha yukarı olan yaşta işsiz sayısı geçen yılın temmuz dönemine göre bu yıl temmuz döneminde 119 bin kişi artarak 3 milyon 443 bin kişi oldu. Bununla beraber işsizlik oranı değişmeyerek yüzde 10,7’de kaldı. Önümüzdeki 10 yıl içinde nüfus ve dolayısıyla iş gücü artışı büyük oranda gerçekleşecek. Bu da yeni iş imkânları yaratılması gerektiğini gösteriyor. İşsizlik oranını sabit tutmak ve zamanla azaltmak için her yıl en az 1 milyon yeni istihdam alanı yaratılmalı” diye söyledi.


-“MESLEKİ EĞİTİM İHTİYACA GÖRE ŞEKİLLENMELİ”


Nitelikli ara eleman eksiğinin ihtiyaca göre mesleki eğitim ile aşılacağını vurgulayan Palandöken, “Ülkemizin işsizlikten çok mesleksizlik sorunu olduğunu her defasında hatırlatıyoruz. Birçok iş yeri kalifiye ara eleman ihtiyacı var fakat aradığı vasıflarda çalışacak insan bulamıyor. Nitelikli işgücünün artışı ile bu sorun da ortadan kalkar. Bunun için mesleki eğitimler sektörlerin ve iç ticaretin ihtiyacına göre şekillenmeli. Bu eğitimler teknik ve uygulamaya daha çok önem vermeli. Kadınların da işgücüne katılımında destekler artırılmalı. Geçen yıl temmuz dönemine kıyasla bu temmuzda kadınların iş gücüne katılım oranı 1,3 puan artarak yüzde 34,3 oldu. Bu rakamı daha yukarılara çekmeliyiz. Bunun yanı sıra ülkemizde 15-29 yaş arası 18 milyon gencin 5 milyonu ne okuyor ne de çalışıyor. Onların da bu şekilde mesleki eğitimlerle katılımının sağlanması ekonomimiz için büyük bir atılım olacaktır” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.