Palandöken'den akaryakıt zammı uyarısı

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zammının acilen geri alınmasını isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu zam geri alınmaz ise enflasyon artar” dedi.

03 Mart 2015 Salı 13:25
Palandöken'den akaryakıt zammı uyarısı






-PALANDÖKEN, “AKARYAKITA YAPILAN ZAMLAR ENFLASYONU ARTIRIR”

-“AKARYAKIT, LOKOMOTİF DURUMDAKİ SEKTÖRLERDE MALİYETİ ETKİLER”


ANKARA - Akaryakıt fiyatlarına yapılan zammının acilen geri alınmasını isteyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu zam geri alınmaz ise enflasyon artar” dedi.
Brend petroldeki yüzde 3 artış ve dolar fiyatındaki artışların hemen benzinden LPG’ye, evde kullanılan tüpgaza kadar tüm akaryakıt ürünlerinin fiyatlarının artmasının akaryakıt girdisi olan tüm ürünlerde fiyat artışı getireceğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı açıklamada “Daha hafta başında, doğalgazda indirim olacak, akaryakıt fiyatları daha da düşecek diye beklerken petrol fiyatlarındaki ve dolardaki artışa anında tepki göstererek zam geldi. Benzine 12 kuruş, otogaz 20 kuruş, tüpgaza 36 kuruş zam gelmesi tüm ürünlere de yansıyarak fiyat artışı getirecektir. Taşımacılıktan, sanayi üretimine kadar her alanda zamdan etkilenmeyecek sektör yok. Zaten daralmış bir piyasa koşullarında akaryakıta zam yapılmamalıdır. Zaten dünyanın en pahalı akaryakıtını kullanıyoruz” diye konuştu.


             
 

Son Güncelleme: 03.03.2015 13:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.