Pegasus İlk 9 Ayda 15 Milyon Yolcu Taşıdı

Faik KAPTAN/İSTANBUL,() TÜRK sivil havacılığının öncü düşük maliyetli hava yolu şirketlerinden Pegasus Hava Yolları, Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, bu yılın ilk 9 ayında 15 milyon yolcu taşıdığını...

31 Ekim 2014 Cuma 10:45
Pegasus İlk 9 Ayda 15 Milyon Yolcu Taşıdı






Faik KAPTAN/İSTANBUL,() TÜRK sivil havacılığının öncü düşük maliyetli hava yolu şirketlerinden Pegasus Hava Yolları, Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, bu yılın ilk 9 ayında 15 milyon yolcu taşıdığını bildirdi. Pegasus aynı dönemde iç hat pazar payını yüzde 28.2, dış hat pazar payını yüzde 9, doluluk oranını yüzde 80.6 olarak gerçekleştirdiğini de açıkladı. 
Pegasus Hava Yolları'nın, bu yılın ilk dokuz ayında da yolcularını Türkiye’de ve yurtdışında birçok yeni uçuş noktası ile buluşturmaya devam ettiği belirtilerek, geçtiğimiz yılın aynı döneminde 71 olan uçuş nokta sayısını yurt dışında 56, yurtiçinde 30 olmak üzere 36 ülkede toplam 86 noktaya çıkardığı duyuruldu. 
Havacılık sektörünü ve büyüme rakamlarını değerlendiren Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, şunları söyledi:

“Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre havacılık sektörü 2013 yılına kıyasla ilk dokuz ayda yüzde 11,5 artış gösterdi. Pegasus Hava Yolları olarak biz de aynı dönemde yüzde 19,4 artışla sektörün 1,7 katı büyüdük. Son olarak Afrika Kıtası’nı da uçuş ağımıza ekledik ve Ekim ayı içinde Şarm el-Şeyh’e ve Hurgada’ya uçmaya başladık. Uçuş ağımıza eklenen hatlarımızla beraber uçtuğumuz Avrupa, Kafkaslar, Rusya, CIS ülkeleri ve Ortadoğu’daki büyümemizi de önümüzdeki dönemde sürdürerek iç hatlarda olduğu gibi dış hatlarda da Türk halkını uygun fiyatlarla uçurma hedefindeyiz.”


(FOTOĞRAF)
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.