Petrol fiyatlarındaki artış tüketiciye yansıyacak mı?

Sorunun cevabını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız verdi, Yıldız "Dünyadaki ham petrol fiyatlarıyla alakalı bünye zayıf olunca, her an iki tarafa doğru da kırılganlıklar olabilir' dedi

01 Şubat 2015 Pazar 12:22
Petrol fiyatlarındaki artış tüketiciye yansıyacak mı?






Petrol fiyatlarındaki artış tüketiciye yansıyacak mı?


Sorunun cevabını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız verdi, Yıldız "Dünyadaki ham petrol fiyatlarıyla alakalı bünye zayıf olunca, her an iki tarafa doğru da kırılganlıklar olabilir' dedi

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Dünyadaki ham petrol fiyatlarıyla alakalı bünye zayıf olunca, her an iki tarafa doğru da kırılganlıklar olabilir. Türkiye’nin bu manada hazırlıklarının olduğunu söylemem lazım. Şu ana kadar vatandaşımıza sirayet eden, yansıyan önemli indirimler oldu. Ümit ediyoruz ki, bu manada çok büyük bir fiyat sıçraması olmasın" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile birlikte Kayseri'ye gelerek AK Parti İl Kadın Kolları Kongresi’ne katıldı. Bakan Yıldız, kongreye gelişinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, dolardaki artışın petrol fiyatları üzerindeki etkisini sorması üzerine Taner Yıldız, şunları söyledi:
"Daha bir hafta 10 gün öncesine kadar dolar paritesi 2.32 idi, bugün 2.44’lerde, 2.45’lerde. Yine ham petrol 48 dolarlardaydı, şu anda 53 dolar seviyesinde. Hatırlarsanız, bunu yeni değil, geçtiğimiz hafta hatta ondan önceki hafta da söylemiştim, vücut direnci düşen bir bünye gibi, en ufak bir nezlenin, gribin tesirli olabileceği bir alandayız. Şu anda ham petrol fiyatlarının bu durumda olduğunu söylemem lazım.

Her an aşağıya doğru veya yukarıya doğru hem fiyat inmeleri hem de çıkmalarıyla alakalı kırılganlıklar yaşanabilir. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri'ndeki, denizlerdeki petrol kuyularıyla alakalı sayının azaltılacağının açıklanması, böyle bir çıkışa sebep oldu. Dünyadaki ham petrol fiyatlarıyla alakalı bünye zayıf olunca, her an iki tarafa doğru da kırılganlıklar olabilir. Türkiye’nin bu manada hazırlıklarının olduğunu söylemem lazım. Şu ana kadar vatandaşımıza sirayet eden, yansıyan önemli indirimler oldu. Ümit ediyoruz ki, bu manada çok büyük bir fiyat sıçraması olmasın. Çünkü son bir hafta 10 gün içerisinde yaklaşık yüzde 10.5 civarında petrolün fiyatı TL karşısında yukarı doğru çıkmış oldu. Bu şekliyle de hem enerji sektörünü hem de piyasayı kontrol etmeye devam edeceğiz."
Bakan Taner Yıldız, bir soru üzerine de 7 Haziran seçimleriyle ilgili hazırlıklara değindi. Taner, "Bizim MKYK’da alınan kararla alakalı Genel Başkan Yardımcımızın da açıkladığı gibi illerde İl Genel Meclisi üyelerinden, belediye başkanlarından, Belediye Meclis üyelerinden, istifa etmemeleriyle alakalı bir açıklama geldi. Tabii bunun istisnası olan illerimiz olacak. Birçok ilin kendine has dengeleri var. Bu manada biz Kayserimizde iyi ve güçlü bir liste çıkaracağız. Orada da çok farklı bir yenilenme inşallah olacak. Tabii ki bu bizim partimizin dinamizmini, bizden sonraki arkadaşlarımıza çok geniş bir alan bırakması açısından son derece faydalı olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.
Son Güncelleme: 01.02.2015 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.