Piyasalarda bugün, YSK kararı Doları tetikledi 

Yüksek Seçim Kurulu'nun dün aldığı İstanbul seçimlerinin yenilenmesiyle ilgili kararın ardından dolar güne yüzde 0.47 lik artışla başladı. Dün 6 Tl'den kapanan dolar kuru güne 6.1107'den başladı..

07 Mayıs 2019 Salı 08:28
Piyasalarda bugün, YSK kararı Doları tetikledi 






Piyasalarda bugün, YSK kararı Doları tetikledi 

Piyasalar, Yüksek Seçim Kurulu'nun aldığı seçim yenileme kararının ardından güne döviz artışı şokuyla girdi. Dolar kurunun artmasında iç etkenler kadar Trump'un dün yaptığı açıklamaların da etkisi olduğu bildiriliyor.  YSK'nın İstanbul seçimlerini yeniletme kararıyla akşam sığ piyasada dolar kuru 6.15 TL, euro da 6.85 TL'yi görse de kalıcı olmadı. Dolar satışlar sonrası 7 Mayıs sonrası 6.10 üzerinde, euro 6.80, sterlin ise 8 TL üzerine çıktı. Bugün Japonya, Güney Kore ve Tayland piyasaları uzun bir tatilin ardından açıldı. Piyasalarda ticaret görüşmeleri ve jeopolitik riskler izlenmeye devam ediyor...

BORSALARDA KÜRESEL GERİLEME VAR

Gelişmekte olan ülkeler olmak üzere dünya borsalarında satışlar geldi. Borsa İstanbul'un kaybı yüzde 2'nin üzerine çıktı. Gelişmekte olan ülke paraları dolar karşısında değer kaybederken dolar/TL, Rahip Brunson'ın tahliyesi öncesindeki 6 lira seviyesini aştı ve son 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Euro da 6.75 üzerine zıpladı.

Dolar kuru gün boyunca sınırlı dalgalandıktan sonra, piyasalar kapandıktan sonra gelmesine rağmen YSK kararıyla kur yeniden yukarı tırmandı ve 10 kuruşluk bir artışla. 6.15 TL'yi gördü. Euro 6.90'ları gördü.

GÜNE YÜKSELEREK BAŞLADI

7 Mayıs sabahı dolar bir nebze gevşese de halen 6.10 TL üzerinde. Euro 6.85 bandında işlem görürken, sterlin 8 TL üzerine çıktı. Bugün 30 Nisan'dan bu yana tatil olan Japonya piyasasının yanı sıra Güney Kore ve Tayland piyasası da açıldı.

YSK bazı sandık kurulllarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve seçim sonuçlarının etkilendiği gerekçesiyle nedeniyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine karar 
verdi.

YSK'nın dün açıkladığı yazılı kararda, 17 Nisan'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline ve yeni seçiminin 23 Haziran'da yapılmasına oy çokluğu ile karar verildiğini duyurdu.

Son Güncelleme: 07.05.2019 08:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.