Promosyon Show’un ciro beklentisi 400 milyon TL

PROMOTÜRK Promosyon Show’a katılan firmalar geçen yıla göre ciroyu ikiye katladılar. Katılımcıların 2017 cirosu 200 milyon TL iken 2018 beklentileri 400 milyon TL’ye ulaştı..

01 Ekim 2018 Pazartesi 16:28
Promosyon Show’un ciro beklentisi 400 milyon TL






Promosyon Show’un ciro beklentisi 400 milyon TL

PROMOTÜRK Promosyon Show Fuarı katılımcı firmaların yüzünü güldürdü. Geçen yıla oranla hem ziyaretçi anlamında, hem de ciro anlamında büyük artış sağlandı.

Promosyon Ürünleri Üreticileri ve İmalatçıları Derneği (PROMOTÜRK) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Güler, tüm fuarların küçüldüğü bir dönemde Promosyon Fuarı’nın büyük bir ivme yakaladığını söyledi.

20 ülkeden 200 firma bağlantı yaptı

Fuar sonu açıklama yapan Başkan Güler, “2017 yılındaki katılımcı sayımız 46 iken yeni sona eren fuarımıza katılımcı sayısı 97 olmuştur. Geçen yıl fuar alanı 1.950 metrekare iken, bu yıl 3.800 metrekare alanda gerçekleşti. Fuara gelen ziyaretçi sayısı ise yüzde 60’lık bir artışla 4.000 civarı firma olmuştur. 20 ülkeden 200 firma fuarımızı ziyaret etmiş, bağlantılar yapmıştır. Yurt içi ve yurt dışı toplamda 400 milyon TL’lik bağlantı yapıldı.” Dedi.

‘Zorlu süreçlere alışığız’

Dövizde yaşanan dalgalanmalar ve ülkemize yapılan ekonomik saldırıların promosyon sektörüne etkisini de değerlendiren PROMOTÜRK Başkanı Ercan Güler, şunları söyledi: “Dünyanın neresinde olursa olsun ekonomik yönüyle bakıldığında kriz söylentisi bile sektörümüzü etkilerken, bu denli döviz dalgalanmaları ve ekonomik saldırılar sonrasında sektörümüzün etkilenmemesi kaçınılmazdır. Tabii ülkemiz geçmiş dönemlerden edindiği tecrübelerle bu tarz meselelerle mücadele edebilecek güce, gayrete ve deneyime sahiptir. Geçmişte bugünden çok daha zorlu süreçleri görmüş ve geçirmiş bir sektör olmanın şuuruyla hareket ediyoruz. İnşallah kriz gibi görünen bu süreçlerden, Allah'ın izniyle daha da güçlenerek çıkacağız. Önemli olan bu süreçte, yenilikçi anlayışımız, gayretli tavrımız ve kuracağımız gönül işbirlikleri ile süreci lehimize çevireceğiz…”

Fuarda en çok rağbet gören ürünler

PROMOTÜRK Başkanı Ercan Güler, fuardaki en fazla rağbet gören ürünlerle ilgili olarak da, “Yılın son dönemine girdiğimiz bu vakitlerde yeni yıl hazırlıkları başladı. Hal böyle olunca yılbaşı promosyonları ağırlıklı ön plana çıkıyor. Ne oldukları ile ilgili bilgi vermek gerekirse takvim, ajanda, bloknot, USB, Power Bank, logolu çikolata polar atkı bere setleri, tekstil mutfak setleri, kalem ve benzeri ürünlere ilgi gösterildi.” Diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.