QNB Finansbank, Kayserili iş adamlarıyla buluştu

- QNB Finansbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcı Tan: - "Bankacılık sektörü ilk 9 ayda yaklaşık yüzde 14 büyüdü. Sektör geçen yılın toplam büyümesini ilk 9 ayda gerçekleştirmiş oldu"

08 Kasım 2017 Çarşamba 15:23
QNB Finansbank, Kayserili iş adamlarıyla buluştu






KAYSERİ (AA) - QNB Finansbank Anadolu Buluşmaları kapsamında, Kayserili iş adamlarıyla bir araya geldi.

Kayseri Sanayi Odası'nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, sanayi odasının güncel çalışmaları ile Kayseri'nin potansiyel fırsatları ele alındı.

QNB Finansbank Kurumsal ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ömür Tan, burada yaptığı konuşmada, bankacılık sektörünün eylül ayı rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bankacılık sektörünün geçen yıla oranla daha büyük bir büyümeyi gerçekleştirdiğini vurgulayan Tan, "Bankacılık sektörü ilk 9 ayda yaklaşık yüzde 14 büyüdü. Sektör geçen yılın büyümesini ilk 9 ayda gerçekleştirmiş oldu. QNB Finansbank olarak biz bunun çok daha üstünde yüzde 26 büyüdük. Tüzel bankacılık açısından bakarsanız biz ilk 9 ayı yüzde 34'lük bir büyüme ile kapattık. Önümüzdeki dönemlerde kurumsal ticari bankacılık açısından büyümemiz devam edecek." diye konuştu.

Kredi Garanti Fonu (KGF) destelerinin devamlı hale gelmesinin ekonomiye canlılık katacağının altını çizen Tan, "KGF'de ödemeler yavaş yavaş başladı. Dolayısıyla bu ödemelerin yerine yeni limit açılması ve sektöre büyüme olarak dönmesi, bu büyümenin de yatırıma ve yeni ihtiyaçların karşılanmasına dönmesinin, hem kredi büyümesini destekleyici hem de reel sektörün sağlığını daha da artıcı bir hale geleceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Tan, kurdaki hareketlikten açık pozisyon taşıyan şirketlerin daha çok etkileneceğini belirterek, "Dolayısıyla bizim hep tavsiye ettiğimiz bilançoların sigortalanmasının ve ekstra kur riski alınmamasının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor." dedi.

Toplantıya, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ekonomistler Ali Ağaoğlu ve Gökhan Şen ile çok sayıda iş adamı katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Kayseri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.