Reklam Özdenetim Kurulu 20 Yaşında

İSTANBUL, 5 Kasım () - Türkiye’de reklam sektörünün kendi insiyatifiyle kurduğu  bağımsız bir etik hizmet platformu olarak faaliyet gösteren Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK) 20’nci yaşını kutladı. Avrupa Reklam Standartları...

05 Kasım 2014 Çarşamba 13:52
Reklam Özdenetim Kurulu 20 Yaşında






İSTANBUL, 5 Kasım () - Türkiye’de reklam sektörünün kendi insiyatifiyle kurduğu  bağımsız bir etik hizmet platformu olarak faaliyet gösteren Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK) 20’nci yaşını kutladı.

Avrupa Reklam Standartları Birliği (EASA) çatısı altında bulunan Reklam Özdenetim Kurulu (RÖK), kuruluşunun 20’nci yıldönümünü düzenlenen bir gala gecesiyle kutladı.  Ayrıca, 20. kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında, EASA Toplantısı’na İstanbul’da ev sahipliği yaptı.

Reklam Özdenetim Platformu Başkanı Ahmet Pura, RÖK’ün, Türkiye’de 20 yıldır varlık gösteren, birçok Avrupa ülkesinden önce bu alanda bir özdenetim yapılması gereğine inanmış bir kurul olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin görüşlerini, Türk reklamcılık sektörünü ve özdenetim mekanizmasının işleyişini RÖK vasıtasıyla bulunduğumuz her platformda aktarmayı görev kabul ediyoruz. RÖK, EASA platformunda önde gelen üyelerden biridir. 2004’te Best Practice Award ödülüne layık bulunmuştur. Hem kuruluşumuzun yirminci yılını kutlamanın, hem de özdenetimin Avrupa çatı kuruluşu olan EASA’nın bir üyesi olarak misafirlerimizi evimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz."

EASA Genel Direktörü Oliver Gray de, "Bu yıl geleneksel toplantımızı Türkiye’de gerçekleştiriyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. RÖK, Türkiye için olduğu kadar Avrupa’daki Türkiye temsiliyetine de katkıda bulunan ve reklamcılık sektörünün layıkıyla yapıldığını gösteren, Türkiye’yi Avrupa’da başarıyla temsil eden bir EASA üyesidir" diye konuştu.

İki gün devam eden EASA toplantılarında çeşitli gündem maddeleri değerlendirildi. Toplantı kapsamında gerçekleştirilen ‘Karşılaştırmalı Reklamlar’ konulu seminerde, 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Yeni Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunu ele alındı.

Seminerde, yeni yasa çerçevesinde yürürlüğe girmesi beklenen Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Hakkında Yönetmelik ile reklam sektörüne getireceği değişiklikler, karşılaştırmalı reklamlara ilişkin Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki farklı uygulamalar ve örnekler ayrıntılı olarak tartışıldı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.