Renault'ta 6 saat süren toplantıdan yine sonuç çıkmadı (3)

İŞE BAŞLAMA OYLAMASI YARIM KALDI OYAK Renault'ta ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçilerin 15 Mayıs'ta üretimi durdurarak başlattıkları eylem 12'inci gününe girdi. Fabrika dışında beklemeye devam eden işçiler kendi aralarında...

27 Mayıs 2015 Çarşamba 02:12
Renault'ta 6 saat süren toplantıdan yine sonuç çıkmadı (3)






İŞE BAŞLAMA OYLAMASI YARIM KALDI
OYAK Renault'ta ücretlerinin iyileştirilmesini isteyen işçilerin 15 Mayıs'ta üretimi durdurarak başlattıkları eylem 12'inci gününe girdi. Fabrika dışında beklemeye devam eden işçiler kendi aralarında işe başlayıp başlamama kararı almak için sandık kurarak oy kullandılar. İşe başlamak isteyenlerin 'Evet', istenilen taleplerin ödeninceye kadar çalışmak istemeyenlerin ise 'Hayır' şeklinde oy kullandığı mini seçime itirazlar oldu. Bazı işçiler ile işçi temsilcileri “Biz kopmak için mi bu direnişe başladık. Bu seçim nereden çıktı. Biz hakkımızı almak için buradayız, işe girmek için 'Evet' diyerek işe başlayanlara hakkımızı helal etmiyoruz. 12 gündür 'ölmek var dönmek yok' diye bağırıyoruz. Üç dakikada kurulan seçim sandığına mahkum ediliyoruz" diye oylamaya itiraz etti. Tepkilerin artması üzerine oylama iptal edildi. İşçilerin fabrika önünde bekleyişleri devam ediyor.
Hüseyin TÜCCAR/BURSA, ()

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.