Rusya, domates ithalatı için tarih verdi

Rusya Enerji Bakanı Novak, domates ithalatının 1 Aralık’ta başlaması için Türkiye ile prensipte anlaşıldığını belirterek, "Bu konuda mevzuatta bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. İlgili evraklar hazırlanıyor." dedi.

18 Ekim 2017 Çarşamba 15:22
Rusya, domates ithalatı için tarih verdi






MOSKOVA (AA) - Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, domates ithalatının 1 Aralık’ta başlaması için Türkiye ile prensipte anlaşıldığını belirterek, "Bu konuda mevzuatta bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. İlgili evraklar hazırlanıyor." dedi.

Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen bir etkinlikte konuşan Novak, 4 Türk firmasından 50 bin ton domates ithal edileceğini söyledi.

İthalatın 1 Aralık’ta başlaması için Türkiye ile prensipte anlaşıldığını belirten Novak, "Bu konuda mevzuatta bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. İlgili evraklar hazırlanıyor." dedi.

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye’den domates ithalatının aralık-nisan dönemini kapsayacağını açıklamıştı.

Bu arada, Tarımda yaşanan gelişmelerin 21 Ekim'de Tataristan'ın başkenti Kazan'da düzenlenecek Rus-Türk Hükümetlerarası Komisyonu'nda ele alınması bekleniyor.

Muhabir: Emre Gürkan Abay

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.