Rusya, Türkiye pazarını kaybetmemek için fiyat kırdı

Rus buğday üretiileri, Türk pazarlarını kaybetmemek için Putin yönetimine inat fiyat kırmaya başladı.

25 Aralık 2015 Cuma 17:07
Rusya, Türkiye pazarını kaybetmemek için fiyat kırdı






Rusya, Türkiye pazarını kaybetmemek için fiyat kırdı


Uçak krizinin ardından Türk mallarına ambargo koyan Moskova, kendi sattığı ürünlerde pazar kaybetmemek için ilginç yollara başvuruyor. Rus buğday ihracatçıları Türkiye pazarını kaybetmemek için fiyat indirimine gitti.

Jerusalem Post’un haberine göre, uçak krizi sebebiyle Rusya’dan Türkiye’ye yapılan buğday ihracatında kısıtlama beklenirken tam tersi oldu ve Rus buğday ihracatçılarından Türkiye’ye satılan buğdaya fiyat indirimi geldi.

Dünyanın en büyük buğday ihracatçılarından biri olan Rusya, bu ülkenin en büyük buğday pazarı olan Türkiye’yi kaybetmemek için fiyatı düşürdü.

Rusya’nın Türkiye’ye yaptığı buğday ihracatını değerlendiren Rus SovEcon Tarım Araştırmaları Şirketi Başkanı Andrey Sizov, uçak krizinden sonra Rus ihracatçılarla Türk ithalatçıların Kasım ayı sonlarıyla Aralık ayı başlarında bir tereddüt yaşamasının ardından, buğday anlaşmalarının eski hızına döndüğünü açıkladı.

Bu çerçevede Karadeniz teslimi buğdayın tonu 215 dolardan 200 dolara kadar indi. Türkiye halen Rus buğday üreticileri için 4,7 milyon tonluk ihracatla en büyük pazar konumunda bulunuyor. Türkiye’nin buğday ithalatında Rusya’nın payı yüzde 80 civarında. (DHA)
Son Güncelleme: 25.12.2015 17:48
Anahtar Kelimeler:
AnkaraTürkiyeRusyaMoskova
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.