Sanofi Protein Sciences’ı satın aldı

- Sanofi, özel aşı biyoteknoloji şirketi Protein Sciences’ı satın aldı

18 Temmuz 2017 Salı 12:10
Sanofi Protein Sciences’ı satın aldı






İSTANBUL (AA) - Sanofi, özel aşı biyoteknoloji şirketi Protein Sciences’ı satın aldığını açıkladı.

Şirket açıklamasına göre, Sanofi, merkezi ABD’nin Connecticut eyaletinde bulunan özel aşı biyoteknoloji şirketi Protein Sciences’ı satın aldı.

Açıklamada, Sanofi'nin anlaşma çerçevesinde 650 milyon dolarlık bir ön ödemede bulunduğu ve belirli dönüm noktalarına ulaşıldığında 100 milyon dolara kadar ek ödeme yapacağını belirtildi.

Ayrıca Ekim 2016’da Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’nden (FDA) Dört Valanlı Grip Aşısı için onay aldığı bildirilen Protein Sciences'ın grip aşısının FDA tarafından onaylanan tek protein bazlı recombinantrip aşısı olduğu belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sanofi İcradan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Sanofi Pasteur Başkanı David Loew, “Protein Sciences’ın satın alınması, yumurta bazlı olmayan bir aşının eklenmesiyle grip portföyümüzü büyütmemizi sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

Protein Sciences Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Manon M.J.Cox da, “Protein Sciences özellikle ABD’de işlerini büyütme fırsatı için aktif bir arayış içindeydi. Grip aşımızın Sanofi Pasteur bünyesinde, Sanofi Pasteur’ün grip aşıları alanındaki uzmanlığından yararlanmasını bekliyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.



Anahtar Kelimeler:
AşıProtein SciencesSanofi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.