Sasa'nın 48'inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

ADANA'da merhum Özdemir Sabancı tarafından 1966'da temelleri atılan ve Sabancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren SASA Polyester'in 48'inci kuruluş yıldönümü kutlandı. Türkiye'nin ilk plastik pet şişe üreten...

08 Kasım 2014 Cumartesi 19:31
Sasa'nın 48'inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı






Sasa'nın 48'inci Kuruluş Yıldönümü Kutlandı

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, () - ADANA'da merhum Özdemir Sabancı tarafından 1966'da temelleri atılan ve Sabancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren SASA Polyester'in 48'inci kuruluş yıldönümü kutlandı.
Türkiye'nin ilk plastik pet şişe üreten fabrikası olma özelliği de taşıyan SASA'nın kuruluş yıldönümü kutlaması, fabrika yerleşkesindeki eski işletme binasında gerçekleştirildi. Nostaljik fabrika fotoğraflarından oluşan sergi ve kokteyl ile başlayan kutlamaya, SASA çalışanları, Çağ Üniversitesi Rektörü Çetin Bedestenci, Çukurova Üniversitesi Rektörü Mustafa Kibar, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Süleyman Sönmez ile çok sayıda davetli katıldı.
'BÜYÜYECEĞİZ'
SASA Genel Müdürü Toker Özcan, Soma ve Ermenek'te yaşamını yitiren madencileri anarak, iş güvenliğine çok önem verdiklerini ve geçen yıl içinde bu alanda 20 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını belirtti. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşları içerisinde 2014 yılını muhtemelen 50'li sıralarda bitireceklerini anlatan Toker Özcan, "Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler ve Avrupa'daki durağanlık olumsuz etkilese de 50'nci yılımızı kutlayacağımız 2016'da hem cüsse olarak hem de ürünlerimizi çeşitlendirerek daha da büyüyeceğiz" dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ
Konuşmaların ardından bu yıl ilki gerçekleştirilen ve gelenekselleştirilmesi planlanan 'SASA - Çukurova'ya Değer Katanlar Projesi' kapsamında ödüller verildi. Ödüllerin ilki Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, Çocuk Kanser Derneği Başkanı Celal Çelebi ve Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel'e sunuldu. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinden oluşan Akademic Quartet Grubu'nun konser verdiği gecede, SASA'ya emek verenlere de onur ödülleri dağıtıldı. 

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.