SAWKOOP'dan vatandaşlara çağrı: Kurallaya uymayan taksiciyi şikayet edin

Müşterisini mağdur eden, aracından atan, bavulunu alarak kaçan, fazla para alan, kısa mesafeye gitmeyen, hatta yerli müşteri almayan taksicilere yönelik tepkiler devam ederken, taksicilerin bağlı olduğu kuruluşların aldığı önlemler de artıyor.

17 Ekim 2018 Çarşamba 16:45
SAWKOOP'dan vatandaşlara çağrı: Kurallaya uymayan taksiciyi şikayet edin






SAWKOOP'dan vatandaşlara çağrı: Kurallaya uymayan taksiciyi şikayet edin

Taksi sürücülerinin adının sık sık karıştığı olaylarının artması bu konuda faaliyet gösteren STK'ları harakete geçirdi. İstanbul'un en büyük sivil taşıma kuruluşları arasında yer alan Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi (SAWKOOP), vatandaşlara çağrıda bulunarak 'Kurallara uymayan taksicilerin" şikayet edilmesini istedi. 


Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi (SAWKOOP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çavuş, vatandaşların kısa mesafe, çok uzun mesafe, olumsuz hava koşullarında ya da ödeme konusunda sorun çıkaran taksi şoförlerini şikayet etmesi gerektiğini söyledi.


İstanbul Valiliği il sınırları içerisinde faaliyet gösteren ticari taksilerle ilgili alınmış olan yeni tedbirleri açıklamıştı. Bu kapsamda ticari taksilerde seyahat eden vatandaşların güvenilir hizmet almalarını sağlamak, yaşanabilecek sorunları en aza indirmenin hedeflendiği yeni bir düzenleme yapıldı. Kısa mesafe, çok uzun mesafe, olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu almayan, ödeme konusunda sorun çıkaran ya da özellikle yabancı turistlerin ulaşım güzergahını uzatarak fazla ücret alan taksicilerle ilgili cezai yaptırımlar yürürlüğe koyuldu.

Ahmet Çavuş, konuyla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi:

"Bu konuda halkımızın duyarlı olması gerekir. Bu sıkıntıların bu kadar büyümesinin en büyük nedenlerden bir tanesi halkımızın bu konularla karşılaştığı zaman ilgili yerlere şikayet etmemesidir. Mutlaka bu şekilde uygulama yapan ticari taksiciler hakkında gerekli mercilere şikƒyetlerde bulunmaları gerekir ki çözüm noktasına ulaşılsın. Herhangi birisi şikâyette bulunmazsa yaşadığını dile getirmez ise o zaman çözümler üretilmez. Bu zamana kadar sıkıntılarda halkımızın duyarsızlığı da etkili olmuştur. Yeni kararnamenin iyi olacağını düşünüyorum. Ama sadece tek bir konu ile ilgili değil, ticari taksilerin tüm boyutları ile masaya yatırılıp tüm sıkıntılarıyla ilgili bir çözüm üretilmesi gerekir. Şu anki karar çok güzeldir. Cezai işlemlerin uygulanması güzeldir. Ama bu tek başına yetersizdir.

BİZ İHRAÇ EDİYORUZ


Kısa mesafe konusunda gelen şikâyetlerde yolcunun şikayetinin direkt kabul edilip şoförün ihraç edildiğini belirten Ahmet Çavuş, Belediyenin şu anda taksicilere vermiş olduğu bir çalışma kartı var. Bu kartı olmayan kişi araçlarda çalışamıyor. Ama bu kartı her önüne gelene vermemesi gerekiyor. Özellikle GBT sorgulaması yapması lazım. Eğitim vermesi lazım. Eğitimde başarılı olması halinde bu kartı vermesi lazım. Bu kartı verdiği kişiler hakkında şikâyet geldiği zaman gerekirse bu kartın iptal edilip bir daha şoför yapılmaması gerekir. diye konuştu. (Kaynak Hürriyet)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.