Sigara ve alkole büyük zam; ÖTV ile birlikte fiyatları artıyor

Alkollü içecek ile tütün ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi arttırıldı.

01 Aralık 2016 Perşembe 07:19
Sigara ve alkole büyük zam; ÖTV ile birlikte fiyatları artıyor






Sigara ve alkole büyük zam; ÖTK ile birlikte fiyatları artıyor


Alkollü içecek ile tütün ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi arttırıldı.Resmi Gazete’de yayımlanan habere göre alkollü içeceklerin Özel Tüketim Vergisi yüzde 10,tütün ürünlerinin Özel Tüketim Vergisi yüzde 27.5 oranında arttırıldı.Buna göre devletin kasasına seneye 45.3 milyar lira kaynak girecek.
   
Bakanlar Kurulu, özel tüketim vergisini (ÖTV) bugünden itibaren geçerli olmak üzere alköllü içeceklerde yüzde 10 ve sigaralarda 7 kuruş olarak artırdı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onaylı Bakanlar Kurulu Kararı'na göre, sigara, tütün ürünleri ve alköllü içeceklerden alınan maktu vergi ve ÖTV artışı yüzde 10 ile yüzde 27.5 arasında değişiyor.

SİGARA FİYATLARINDA 50 KURUŞ ARTIŞ BEKLENİYOR

Alkollü içeceklerdeki yüzde 10'luk maktu ÖTV artışı nedeniyle fiyatlarda yüzde 3-4, tütün ürünlerinde maktu ÖTV'deki 7 kuruşluk artış nedeniyle fiyatlara ortalama yüzde 5-6 civarında artış olması bekleniyor. Reuters'a bilgi veren bir yetkili, düzenleme sonrası sigara fiyatlarına 50 kuruş civarında bir artış olmasının gerekeceğini bildirdi.
Son Güncelleme: 01.12.2016 11:23
Anahtar Kelimeler:
İçkiSigaraÖTV Zammı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.