Sınır Kapısı Güzergahlarına Seyyar Tuvaletler Yapılacak

Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - EDİRNE Valisi Dursun Ali Şahin, Bulgar gümrüklerinde başlatılan X-Ray uygulaması nedeniyle çıkış yapmak için bekleyen TIR sürücüleri için sınır kapısı güzergahlarına seyyar tuvaletler yapılacağını söyledi. Bulgaristan...

09 Kasım 2014 Pazar 13:45
Sınır Kapısı Güzergahlarına Seyyar Tuvaletler Yapılacak






Engin ÖZMEN/EDİRNE, () - EDİRNE Valisi Dursun Ali Şahin, Bulgar gümrüklerinde başlatılan X-Ray uygulaması nedeniyle çıkış yapmak için bekleyen TIR sürücüleri için sınır kapısı güzergahlarına seyyar tuvaletler yapılacağını söyledi.
Bulgaristan polisinin düzenlediği yolsuzluk ve rüşvet operasyonun ardından Türk sınırındaki Lesovo ve Kapitan Adreevo Sınır Kapıları’nda tüm TIR araçları X-Ray taramasından geçirilmeye başlandı. Bu nedenle yurt dışına çıkış yapmak için bekleyen ihracat yüklü TIR’lar son 4 gündür Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapıları’nda çıkış yapmak için beklerken uzun kuyruklar oluşturuyor. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, dün gece Vali Yardımcısı Nedim Özırmak, Jandarma Komutan Albay Kamuran Ersan ve Edirne Emniyet Müdür Vekili Ertan Çağlar ile birlikte Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı’ndaki kuyrukları inceledi. TIR sürücüleriyle görüşerek taleplerini dinleyen Vali Şahin, araçların beklediği sınır kapısı güzergahlarına seyyar tuvaletler konulması talimatı verdi.
ASKERİYEDEN TEMİN EDİLECEK
Vali Şahin, en kısa sürede 54’ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan temin edilecek olan seyyar tuvaletlerin güzergahlara belirli aralıklara konulacağını ifade ederek, “Son günlerde Avrupa'ya açılan sınır kapılarımız olan Kapıkule ve Hamzabeyli de bazı nedenlerden dolayı uzun kuyruklar oluştu. Kuyruklar nedeniyle bizde inceleme yapmak ve sıkıntıları dinlemek üzere gece gündüz mefhumu gözetmeden buralara geldik. Bu kuyruklarda bekleyen sürücü kardeşlerimiz en insanı ihtiyaçlarını gideremediklerini ve tuvalet sıkıntısı olduğunu bizlere ilettiler. Bu konuda çok haklılar kilometrelerce uzayan kuyruklarda bekleyen sürücüler her zaman bir tesis bulup da ihtiyacını gideremiyor. Bu nedenle hemen Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarına giden güzergahlara belirli aralıklarla seyyar tuvaletler konulacak. Böylece en insani ihtiyacı ve sıkıntıyı gidermiş olacağız” dedi.

Vali Şahin, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan temin edilecek olan seyyar tuvaletlerin 2 gün içerisinde yerleştirileceğini sözlerine ekledi.
İKİ GÜNDE 1500 TIR ÇIKIŞ YAPTI
Bulgar sınır kapılarındaki X-Ray uygulaması nedeniyle dün 25 kilometreye kadar ulaşan Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki TIR kuyruğu bugün 18 kilometreye geriledi. Hamzabeyli Sınır Kapısı’nda ise kuyruk 10 kilometreyi aştı. Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre son 2 gün içerisinde Kapıkule’den 765 TIR aracı Türkiye’ye giriş yaparken, 665 araçta yurt dışına çıkış yaptı. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da 572 TIR aracı giriş yaparken, 828 aracında çıkışı yapıldı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.