Son Dakika, Enflasyon rakamları açıklandı: Oranlar düşmek bilmiyor

Kamu çalışanlarının ve emeklilerin dört gözle beklediği bir önceki yıla ait enflasyon rakamları açıklandı. Bir önceki yıla ait enflasyon ortalaması yine çift haneli çıktı.

03 Ocak 2018 Çarşamba 10:12
Son Dakika, Enflasyon rakamları açıklandı: Oranlar düşmek bilmiyor






Enflasyon rakamları açıklandı: Oranlar düşmek bilmiyor

TUİK bir önceki yılın ilk enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre enflasyonda çift haneli seyir devam ediyor.

 Türkiye genelinde tüketici fiyatları Aralık ayında yüzde 0.69 arttı ve 2017 yılı enflasyonu, bir önceki yılın yüzde 8.53'lük enflasyonuna göre 3.39 puan artışla yüzde 11.92 düzeyine yükseldi.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, on iki aylık ortalamalara göre yıllık enflasyon da 11.14 düzeyine yükseldi.
TÜİK verilerine göre, yurt içi üretici fiyatları da Aralık ayında yüzde 1.37 arttı ve yıllık üretici enflasyonu yüzde 15.47'yi buldu. Üretici fiyatlarında on iki aylık ortalamalara göre yıllık artış da yüzde 15.82'e çıktı.

Son Güncelleme: 03.01.2018 07:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.