Taksi plakası olan ünlülere kötü haber

En çok taksi plakasını elinde bulundurduğu iddia edilen ünlü şarkıcılar, magazin dünyasından sık sık adını duyduğumuz tanınmış isimlere kötü haber. Artık plakaları sadece geçimini "Taksicilikle yapanlar" satın alabilecek.

24 Mart 2015 Salı 06:31
Taksi plakası olan ünlülere kötü haber






Taksi plakası olan ünlülere kötü haber

Büyük şehirlerin en sorunlu sektörü olan taksicilikte bir dönem sona eriyor. Aralarında şarkıcıların, türkücülerin, ünlü müteahhit ve işadamlarının da bulunduğu taksi plakasından rant sağlayanlar bu habere üzülecek. Son dönemde yatırımcıları arasında şarkıcılardan futbolculara kadar ünlü isimlerin dikkat çektiği taksi plakasını, artık sadece tek işi taksicilik olanlar satın alabilecek.

PARASINI taksi plakasına yatıran ünlü isimlere kötü haber... Türkiye'de son yıllarda yüksek fiyatlarla alınıp satılması nedeniyle asıl işi taksicilik olmayan yatırımcıların da önemli bir gelir kapısı olarak gördüğü taksi plakalarını, başka mesleğe sahip olanlar artık alamayacak. Taksi plakaları, sabit kira getirisi olması nedeniyle yatırımcılar açısından hem güvenli, hem de değer kazandıran bir yatırım aracı olarak tercih ediliyor.

Hizmet kalitesi de artacak

Yatırımcıları arasında en fazla doktor ve futbolcuların yer aldığı taksi plakaları, artık sadece mesleği 'taksici' olanlara kazanç sağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME), 12 Mart'ta aldığı karara göre, taksi plakasına sahip olmak isteyenlerden "şoförlük mesleğini geçim kaynağı olarak seçtiği ve sürekli olarak icra ettiği" şartı aranacak. Dolayısıyla plakayı alacak kişiden, Vergi Dairesi'nden "başka bir işte çalışmadığına" dair belge istenecek. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur, yaptığı açıklamada, UKOME kararının yerinde olduğunu belirterek, bunun uzun zamandır beklendiğini söyledi. Uğur, kararla birlikte mesleki kalitenin artacağını dile getirerek, "Bizim isteğimiz, bu işi, sahiplenenlerin yapması. Meslek ve hizmet kalitesini ancak bu şekilde yükseltebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Rant değil ekmek kapısı

UĞUR, şunları söyledi: "Artık mesleki belgesini getirmeyenlere plaka alımı için izin verilmeyecek. Taksiciler doktorluk yapsa nasıl olur acaba? Taksicilik rant kapısı değil, ekmek kapısıdır. Kimse ekmeğimiz üzerinden rant devşirmeye kalkışmasın."







Son Güncelleme: 24.03.2015 06:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.