TEMSA Genel Müdürü: Mekatronik mühendislerine ihtiyaç var

TEMSA Global Genel Müdürü Dinçer Çelik, otomotiv sektöründe artık elektronik aksamlar kullanılması nedeniyle makine mühendislerinin yetersiz kaldığını, sektörde çok sayıda mekatronik mühendisine ihtiyaç olduğunu söyledi. Adana İl İstihdam...

30 Ocak 2015 Cuma 13:58
TEMSA Genel Müdürü: Mekatronik mühendislerine ihtiyaç var






TEMSA Global Genel Müdürü Dinçer Çelik, otomotiv sektöründe artık elektronik aksamlar kullanılması nedeniyle makine mühendislerinin yetersiz kaldığını, sektörde çok sayıda mekatronik mühendisine ihtiyaç olduğunu söyledi.
Adana İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun 2015 yılının ilk toplantısı Temsa'nın ev sahipliğinde yapıldı. Vali Mustafa Büyük'ün yanı sıra oda başkanları ile kamu kurumu temsilcilerinin de katıldığı toplantıda bir sunum yapan Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik, otomotiv sektöründe artık elektronik aksamlar kullanılması nedeniyle makine mühendislerinin yetersiz kaldığını söyledi. Artık sektörde çok sayıda mekatronik mühendise ihtiyaç olduğunu anlatan Çelik, Temsa olarak çoğunluğu Adana ve Mersin'de ikamet eden bin 518 kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti. Çelik, "Şirketimiz içerisinde katılımcılık esastır. 2010 yılında 144 çalışanımız bizlere fikir ve öneri sunarken, geliştirdiğimiz inovasyon sayesinde 2014 yılında 5 bin 973 çalışanımızın fikirlerini aldık. Otomotiv sektöründe artık elektronik ağırlıklı aksamlar kullanılması nedeniyle makine mühendisleri yetersiz kalıyor. Bundan 30 sene önce fabrikalarda elektrik elektronik mühendisliği yeterliydi. Şuan çalışan alacaksak hemen hemen tamamının teknik liselerden elektrik ve elektronik mezunu olmasını tercih edeceğiz. Üniversite mezunlarından da ağırlıklı olarak mekatronik mühendisi seçeceğiz. Makine mühendislerinin dahi işi zor. Mutlaka onlara da gerek var ancak mekatronik çok daha gerekli çünkü aksamlar elektroniğe kaydı" diye konuştu.
'HATASIZ ÜRETİM'
Yüzde 55 yerli üretimle şehir içi ve şehirler arası otobüsleriyle dikkat çeken şirketin uluslararası çalışmaları hakkında bilgiler veren Çelik, şunları dedi:
"Avrupa pazarında yüzde 4, ABD pazarında ise yüzde 10 pazar payına sahibiz. 2014 yılında 670 milyon TL ciro ve 104 milyon TL ihracat yaptık. Yüzde 50 oranla, hatasız üretim yaptık. En iyi araç, en iyi maliyet bizde. Bölgedeki yatırımdan bölge insanının yararlanması da önemli. Şirket içerisinde personele yoğun eğitimler veriyoruz. Temsa, Türkiye'de ilk Ar-Ge merkezidir. Üretim her zaman 'en iyi kalitede' olması gerekir."

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.