TESKOMB 91 bin esnafım faiz borcunu sildi

TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül ise hem sigorta yapılanmasında, hem de diğer konularda esnaflara büyük yarar sağlayacak bir konu üzerinde çalıştıklarının da müjdesini verdi. Akgül, “Tamamen masrafsız bir şekilde esnafımıza kredi vermeyi planlıyoruz. Esnaf ve sanatkara verilen kredide 10 yıl önce yüzde 20 masraf kesintisi vardı. Hükümetin yaptığı çalışmalarla bu oran yüzde 1,5'a kadar düştü. Bu yüzde 1,5'u da kaldırma niyetindeyiz" şeklinde konuştu.

18 Ekim 2014 Cumartesi 09:34
TESKOMB 91 bin esnafım faiz borcunu sildi






TESKOMB 91 bin esnafım faiz borcunu sildi



Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) kredisinden faydalanan ancak borcunu ödeyemeyen esnaf için önemli karar
91 bin esnafın 400 milyon liralık kredi faizi TESKOMB tarafından silindi. TESKOMB Başkanı Akgül,  yeni adımın masrafsız kredi olduğunu söyledi.

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli esnafa beklediği müjdeyi verdi. Canikli, borçlarını zamanında ödeyemeyen ve borcu Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından üstlenilen yaklaşık 91 bin esnafın önündeki tıkanıklığın, birliğin aldığı kararla aşıldığını belirterek, "860 milyon liralık borcun 400 milyon liralık faizi TESKOMB tarafından silindi" dedi. Avrupa Karşılıklı Garanti Kuruluşları Birliği'nin (AECM) Genel Kurulu, TESKOMB ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleşti. Burada konuşan Nurettin Canikli, "Kolay değil, devlet bile bu tür yapılandırma yaparken zorlanıyor" dedi.

SIFIR MASRAFLI KREDİ YOLDA

TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül ise hem sigorta yapılanmasında, hem de diğer konularda esnaflara büyük yarar sağlayacak bir konu üzerinde çalıştıklarının da müjdesini verdi. Akgül, “Tamamen masrafsız bir şekilde esnafımıza kredi vermeyi planlıyoruz. Esnaf ve sanatkara verilen kredide 10 yıl önce yüzde 20 masraf kesintisi vardı.  Hükümetin yaptığı çalışmalarla bu oran yüzde 1,5'a kadar düştü. Bu yüzde 1,5'u da kaldırma niyetindeyiz" şeklinde konuştu.

KOBi'LER NEDEN ÖNEMLİ?

AECM Başkanı José Fernando Figueiredo
, iş dünyasının gelişmesi, yeni şirketlerin açılması konusunda KOBİ’lere kredi desteği ve danışmanlık yardımı yapmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Figueiredo, “Buraya 30 ülkeden  en önemli kredi garanti fonunun üst düzey yöneticileri esnaf ve sanatkârlara destek olmaya geldi. Bilgiden inovasyona, girişimden üretime ve istihdama KOBİ’lerin yanında olmalıyız. Toplumların gelişmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.
Son Güncelleme: 18.10.2014 09:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.