Tim: Eylül Ayında İhracat Yüzde 6.5 Yükseldi

İSTANBUL, 1 Ekim () - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Eylül ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 artışla 13 milyar 294 milyon dolara çıktı. TİM’in açıkladığı verilere göre ilk 9 ayda...

01 Ekim 2014 Çarşamba 11:43
Tim: Eylül Ayında İhracat Yüzde 6.5 Yükseldi






İSTANBUL, 1 Ekim () - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Eylül ayında ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 artışla 13 milyar 294 milyon dolara çıktı.

TİM’in açıkladığı verilere göre ilk 9 ayda ihracat yüzde 5.7 artışla 118 milyar 225 milyon dolara, son 12 aylık ihracat da yüzde 4.2 artışla 157 milyar 654 milyon dolara yükseldi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’nin büyüme kaynağının ilk çeyrekte olduğu gibi ikinci çeyrekte de ihracat olduğunu hatırlattı ve büyümeye ihracatın katkısının 1.5 puan, net ihracat katkısının ise 2.9 puan olduğunu belirtti ve ekledi:

"Avrupa Birliği (AB) pazarında yakaladığımız olumlu hava hala sürüyor. İlk 9 ayda AB’ye ihracatımız yüzde 13 arttı. İhracatımızın performansı dünyaya göre de gayet iyi. İlk 7 ayda dünyanın ilk 70 ülkesinin ihracat artışı yüzde 2.8 iken biz yüzde 6.1 artış yakaladık. Dolayısıyla yılın geri kalanı için ümitliyiz. Diğer taraftan döviz kurlarında FED kaynaklı bir hareketlenme var. Tüm dünyada dolara olan talep artıyor. Biz bu noktada, yüksek değil, istikrarlı kur talebimizi tekrar yinelemek istiyoruz."

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.