TOKİ Şanlıurfa Maşuk Konutları teslim ediliyor

TOKİ tarafından Şanlıurfa Maşuk'ta inşa edilen konutların teslimine başlandı.

03 Temmuz 2018 Salı 13:47
TOKİ Şanlıurfa Maşuk Konutları teslim ediliyor






İSTANBUL (AA) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresinden (TOKİ) yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Maşuk'ta az katlı yatay mimari anlayışla, kentin sosyal, kültürel, coğrafi özelliklerini barındıran yerel mimari ve geleneksel mahalle modeliyle inşa edilen konutlar teslim ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TOKİ Başkanı Ergün Turan, Maşuk bölgesinde bugüne kadar 6 bin 307 konutu hayata geçirdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"TOKİ olarak Şanlıurfa Maşuk bölgesinde yoğun bir konut üretimi gerçekleştiriyoruz. Yerel ve yatay mimari ile inşa ettiğimiz konutlarımız semt sakinleri ile esnafın iç içe olduğu mahalle kültürünü yansıtıp yeni bir yaşam alanı olacak. Maşuk bölgesinde yaklaşık olarak 3 bin konutumuzun inşası hızla devam ediyor. İnşasını tamamladığımız 528 konutumuzu 2-27 Temmuz'da hak sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Vatandaşlarımıza yeni yuvalarında sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir yaşam dilerim.

Şanlıurfa Maşuk projesini, canlı bir kentsel yaşam ve sosyal altyapılara erişim kolaylığı ile semt kültürünü yansıtacak bir yaklaşım ile inşa ettik. Bölgede konut ihtiyacını karşılamanın ötesinde yeni yerleşim alanları, yeni bir şehir oluşturuyoruz. Kent kimliği ve merkezi niteliklerle güçlü bağları olan, halkımızın beklentilerine yanıt veren, güçlü fiziki, sosyal altyapısı bulunan yeni yerleşim alanları inşa ediyoruz."

"Yaklaşım 30 bin kişinin yaşayacağı bir yaşam alanı olacak"

Turan, yerleşim içinde, gezinti, dinlenme ve alışveriş noktalarından meydana gelen geniş bir cadde oluşturulduğunu, ana ticaret aksı esas alınan çalışmada, meydan ile ticaret aksının bütünleştirildiğini, yerel dokuya uygun meydan içeriğinin, ticari ve sosyal donatılarla bir alt merkez olarak tasarlandığını belirtti.

Bölgede bütün konutlar tamamlandığında yaklaşık 30 bin kişinin yaşayacağı yeni bir yaşam alanı oluşacağını aktaran Turan, teslimine başlanan 528 konutun, bölge sakinlerinin farklı daire büyüklüğü talebi dikkate alınarak 3+1 ve 4+1 planda inşa edildiğini bildirdi.

Muhabir: Eda Fatma Topçu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.