Torunlar'a KİPTAŞ'tan 5. Levent kıyağı

Mecidiyeköy'de 10 işçinin can verdiği asansör faciasından hakkında verilen takipsizlik kararıyla kurtulan Torunlar İnşaat KİPTAŞ ile 5. Levent için kolları sıvadı.

17 Nisan 2015 Cuma 18:13
Torunlar'a KİPTAŞ'tan 5. Levent kıyağı






Torunlar'a KİPTAŞ'tan 5. Levent kıyağı


Mecidiyeköy'de 10 işçinin can verdiği asansör faciasından hakkında verilen takipsizlik kararıyla kurtulan Torunlar İnşaat KİPTAŞ ile 5. Levent için kolları sıvadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen Aziz Torun'un sahibi olduğu şirket 5. Levent projesi ile milyar dolarlık yeni bir inşaat alanında boy gösterecekt

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN RANTI ONLARA GİDECEK

KİPTAŞ tarafından yapılan kentsel dönüşüm planlaması, Torunlar GYO tarafından hayata geçiriliyor. 1. 8 milyar TL yatırım tutarıyla hayata geçirilen '5. Levent'in 2017'de tamamlanması planlanıyor. Projede 4 bin konut yer alacak.

TEM Alibeyköy kavşağında farklı maliklere ait 516 bin metrekare arazi üzerinde ve KİPTAŞ tarafından yapılan kentsel dönüşüm planlaması, Torunlar GYO tarafından hayata geçiriliyor. İstanbul için örnek bir proje olması hedeflenen '5.Levent’te, yaklaşık 4 bin konut, sosyal donatı alanlarına sahip üniversite eğitim alanı, 4 bin metrekare cadde konseptinde ticari ünite,  2 okul, 2 cami ve 50 dönümlük bir de koru yer alacak. Projenin tanıtım toplantısında konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 5. Levent projesiyle 1 milyar 800 mlyon TL’lik dev bir yatırıma imza attıklarına dikkat çekti. "90’lı yıllarda hızla gelişen Levent semtleri artık Maslak ve Beşiktaş yönüne doğru büyümesini tamamladı, batıya doğru büyüyor" diyen Torun,  "Leventlilerin misyonunu devam ettirmesi nedeniyle projemize 5. Levent adını vermeyi uygun bulduk" dedi.

GERİLİM HATTI YER ALTINA

Torun, "Yaklaşık 80 milyon TL’lik ek bir yatırımla, bölgedeki yüksek gerilim hatlarının bir kısmını da yer altına indirerek, şehrin genel görünümüne katkı sunuyoruz" dedi. 5. Levent’in 2017’de tamamlanması planlanıyor. Arazi geliştirme çalışmalarına 2011'de başladıklarını vurgulayan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "Bu proje sayesinde 4 bloktan oluşan ayrı bir parselde 400 vatandaşımızda modern bir yaşam alanına kavuşacak" dedi.

386 binden başlıyor

Torunlar GYO CFO’su İsmail Kazanç da, dairelerin metrekare fiyatlarının ortalama 5.500 TL olduğunu belirtti. Büyüklüğü ve konumuna göre 386 bin TL'den başlayan ve 1 milyon 400 bin TL’ye kadar değişen daireleri satın alacaklara farklı ödeme seçenekleri sunduklarından da bahseden Kazanç, “Yüzde 25’i peşin, 24 ay faizsiz Torun Vade taksitle veya yüzde 0.83 faizle başlayan banka kredisi seçeneğiyle de daire sahibi olmak mümkün" dedi.

15 bin kişi yaşayacak

YAKLAŞIK 4 bin konuttan oluşacak 5. Levent’te dairelerden 200’ü arazi sahiplerine verilecek. Arazi üzerinde bulunan evlerde yaşayanlar için Torunlar GYO ayrıca 400 daireden oluşan 4 bloklu ayrı bir site inşa edecek. Proje içinde KİPTAŞ’a sunulacak lojmanların yanı sıra 145 bin metrekarelik inşaat alanına sahip bir üniversite eğitim alanı, 36 derslikli 2 okul, 2 cami de yer alacak. Proje tamamlandığında, 5. Levent’te, 15 bin kişinin yaşadığı, yaklaşık 20 bin kişinin kullanacağı, modern bir ekosistem oluşturulacak.
Son Güncelleme: 17.04.2015 18:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.