Trafik canavarına cezası SMS'le gidecek!

Sürpriz cezalarla boğuşan vatandaşlar artık sık sık SMS'le bilgilendirilecek, Sürpriz trafik cezalarına ya da vergi borçları konusunda vatandaşa yaşatılan bürokratik işkence sona erecek.

31 Mart 2015 Salı 06:41
Trafik canavarına cezası SMS'le gidecek!






Trafik canavarına cezası SMS'le gidecek!

Trafik ihlalinde ısrar eden magandalarla sürpriz cezalarla boğuşan vatandaşlar artık sık sık SMS'le bilgilendirilecek, Sürpriz trafik cezalarına ya da vergi borçları konusunda vatandaşa yaşatılan bürokratik işkence sona erecek. Artık bu tür borçlar vatandaşa SMS ve e-postayla ücretsiz bildirilecek, böylece kamu idareleri kırtasiye giderlerinden yüzde 30 tasarruf sağlanacak.

TRAFİK cezaları, vergi borçları ve otoyollardan hatalı geçişler vatandaşlara SMS ve e-postayla ücretsiz bildirilecek. Plan çerçevesinde, toplam 423 hizmette iyileştirmeler yapılacak. Mezuniyet durum bilgileri, vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikametgâh belgesi e-devlet kapısından barkodlu olarak verilecek. Bakaya durum bilgisi, ilgilisine SMS ve e-posta yoluyla bildirilecek. Mezuniyet durum bilgileri, vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikametgâh belgesi e-devlet kapısından barkodlu olarak verilecek. Bakaya durum bilgisi, ilgilisine SMS ve e-posta yoluyla bildirilecek. Kimlik yerine geçen belgelerin kaybolması halinde kolluk birimlerinden tutanak alınması uygulamasına son verilecek. Düzenleme yıllık 26 milyon yevmiye kaydıyla 3.5 milyon kişi ve 2.7 milyon tüzel kişiyi ilgilendiriyor. Böylece 16.7 milyar TL olan merkezi yönetim kamu idareleri kırtasiye giderlerinden yüzde 30 tasarruf sağlanacak.
Son Güncelleme: 31.03.2015 06:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.