Trafik sigortasında araç değil şoför sigortalanacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV'de yaptığı açıklamada trafik sigortası konusunda şu anda yeni bir model üzerinde çalışıldığını söyledi.

17 Şubat 2017 Cuma 14:53
Trafik sigortasında araç değil şoför sigortalanacak






Trafik sigortasında araç değil şoför sigortalanacak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, NTV'de yaptığı açıklamada trafik sigortası konusunda şu anda yeni bir model üzerinde çalışıldığını söyledi. Şimşek şöyle devam etti:

Sistemin şöyle bir eksikliği var, trafik sigortası zorunlu bir sigorta. Sizin karşı tarafa vereceğiniz zararı karşılamak için düzenlenmiş. Dolayısıyla arabadan çok aslında şoförün sigortalandırılması lazım. Arabanızın sigortası var, belki de hiç deneyimi olmayan bir şoföre 'hadi al sür' diyorsunuz. Primleri yükselten bu tür faktörler var. Hazine'ye söyledim, arkadaşlar çalışıyor. Sadece taşıtın değil sürücünün risklerini de dikkate alan bir sistem... Bu muhtemelen kaza ve zarar sayısını azaltır, primleri aşağı çeker." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.