Tüketici Fiyatları Ekim'de Yüzde 1.90 Arttı

İSTANBUL, 3 Kasım () - Tüketici fiyatları endeksi, enerji zamlarının yürürlüğe girdiği Ekim ayında yüzde 1.90 ile beklentilerin üzerinde yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tüketici fiyatlarındaki 10 aylık artış...

03 Kasım 2014 Pazartesi 10:08
Tüketici Fiyatları Ekim'de Yüzde 1.90 Arttı






İSTANBUL, 3 Kasım () - Tüketici fiyatları endeksi, enerji zamlarının yürürlüğe girdiği Ekim ayında yüzde 1.90 ile beklentilerin üzerinde yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tüketici fiyatlarındaki 10 aylık artış yüzde 8.45'i buldu. Ekim sonu itibarıyla yıllık enflasyon da yüzde 8.96 ile yüzde 9.0'a dayandı.

TÜİK verilerine göre, yurt içi üretici fiyat endeksi de Ekim ayında yüzde 0.92 yükselirken, 10 aylık artış da yüzde 8.22 oldu. Üretici fiyatlarındaki yıllık enflasyon da Ekim sonu itibarıyla yüzde 10.10 oldu.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.