Turizmdeki düşüşe karşı tanıtım atağı

Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - TÜRKİYE'de turizm sektöründeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıların ikincisi İzmir'de gerçekleştirildi. Burada turizm sektörünün temsilcileriyle görüşen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı...

26 Haziran 2015 Cuma 17:07
Turizmdeki düşüşe karşı tanıtım atağı






Taylan YILDIRIM/İZMİR, () - TÜRKİYE'de turizm sektöründeki gelişmelerin değerlendirildiği toplantıların ikincisi İzmir'de gerçekleştirildi. Burada turizm sektörünün temsilcileriyle görüşen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Rusya'dan gelene turist sayısında yüzde 30'luk bir azalmanın olduğunu, ancak bu rakamın başka ülkeler için yüzde 50'lere çıktığını, bu nedenle Türkiye tanıtım atağı başlatacaklarını söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk turizmindeki gelişmeler ile sektör temsilcilerinin görüşlerinin alınması için bölge toplantıları düzenlemeye başladı. Dün Antalya'da yapılan toplantının ardından ikinci merkez İzmir oldu. Hilton otelinde sektörün temsilcileriyle buluşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, basına kapalı toplantı sonrasında açıklamalarda bulundu. Rusya turizminin bu yılı yüzde 30'luk bir azalma göstereceğini söyleyen Dursun, “Bu azalma başka ülkelerle karşılaştırdığı zaman panik veren biri azalma değil. Çünkü başka ülkelerde yüzde 50'yi aşan azalma yaşayan ülkeler var. Biz yüzde 30 altında kalan banttayız. İkici 6 ayda yüzde 20'nin altında olması için önlemler aldık. Genel bir tanıtım atağı yapmak istiyoruz. İlk adım tanıtım ataklarını hızlandırmak, çeşitlendirmek, yaygınlaştırmak. Batı Avrupa'yı çok önemsiyoruz. Turist sayısında artı gelişme Almanya oldu. Rusya'ya karşı Almanya'nın artı turist getirmesi durumu düzeltti. Almanya etrafındaki ülkelere karşı tanıtım atağı var. 2015 yıl sonu ile 2016 arasında Türk yılı olacak. Belçika Hollanda Almanya'da Türk yılı etkinlikleri yapılacak" dedi.

Türkiye'nin bir savaş ve ateş çemberi içinde olduğu şeklinde başka ülkelerce haksız propaganda yapıldığını söyleyen Prof. Dr. Haluk Dursun, “Türkiye ateş çemberinde gösteren görüntülere karşı Türkiye'nin böyle bir görüntünün olmadığını anlatacağız. Bunu bilinçli yapan ülkeler var. Ama bunların önlemlerini alacağız. Turizm ürünlerini çeşitlendirmek, deniz plajla sınırlandırmamak lazım. Medical, golf turizmini koymak, ikincisi de bu ürünleri zaman içinde yaygınlaştırmak. 12 aya yayılan bir turizm sezonu planlaması yapıyoruz" dedi.
HALI KAYBOLMASI TALİHSİZ BİR OLAY
İzmir'de açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yaptığı Atatürk Müzesi'ndeki tarihi halının kaybolmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Haluk Dursun, “Halının bulunması meselesi çok önemli. Bazı tespitler analizler yapılıyor. Müze yetkilileri görüşlerini sunuyorlar. Bir müzede restorasyon başladığı zaman orayı çalışanların dışında kişilerin girmesi için izin çıkıyor. Çalışanlar rahatlıkla girip çıkıyor. İyi bir iş yapıyorsunuz, o işe bir kötü adam öyle bir kötülük tohumu atıyor ki bunu konuşuyoruz. Bizim için talihsiz bir olay. Biz bakanlık olarak bu işi asayiş, güvenlik tarafına bıraktık. Üzüntüsünü yaşıyoruz. Nerede hata yaptık onu değerlendiriyoruz. Bulmak içini çabalarımız sürüyor. Hatta yurtdışındaki müzayedeleri bile takip ediliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.