Türk bankalarını dolandıran şirket sektör birincisi oldu

Arap Öger tarafından 2005 yılında özelleştirme ihalesinde satın alınan Türk Telekom, bankalara 4.5 milyar dolar, ortaklarına ise 22 milyar liralık borcuna rağmen sektörün birincisi oldu.

06 Temmuz 2018 Cuma 11:35
Türk bankalarını dolandıran şirket sektör birincisi oldu






Türk bankalarını dolandıran şirket sektör birincisi oldu


Türk bankalarına 4 milyar 750 milyar dolar borç takarak kaçan, özelleştirme sonrası cebine attığı 22 milyar liralık temettünün de üstüne yatan Arap Öger şirketi yetkilileri ortalıkta görünmüyor ama, Türk Telekom, bilişimde yine zirvede. 
2005 yılında yapılan özelleştirilmede satın alındıktan sonra başta İstanbul olmak üzere Türkiye'nin en değerli arsalarının üstüne konan Öger'in arap patronları, sata sata bitiremedikleri emlaklakların parasını ne yaptığı ise henüz bilinmiyor. Hükümete yakınlığı ile bilinen isimlerin de yönetimine girdiği Türk Telekom'un batış süreci insanın kanını donduracak cinste. 

YATIRIM YAPMADAN PARALARI CEBE İNDİRDİLER 

Türkiye'nin en büyük özelleştirme süreçlerinden birine konu olan Türk Telekom, yatırımcımlarına temettü dağıtmadan, bankalara olan borçlarını da hazinen üzerine yıkarak kaçması Sözcü Gazetesi'nde Murat Muratoğlu imzasıyla geniş yer aldı. 
"Haydi, tatlıya bağlayalım" kampanyasıyla abonelerinde kalan son alacaklarını da toplayan uyanık araplar geçtiğimiz dönemde ödenmeyen faturalarını da tahsil etti. Şirket demirbaşları, arsaları, binaları, taşınmazları cayır cayır sattı. Bırakın onları eldeki bakır kabloları bile sattı. Paraları kasaya attı. Kar payı olarak dağıtıp kendi aldı!

SEKTÖRÜNÜN HALA EN BÜYÜĞÜ


Türk Telekom, Türkiye'nin önde gelen sektör araştırması Bilişim 500'ün 19. yılında da liderlik koltuğunu bırakmayıp satış gelirlerine göre "2017 Yılı İlk 500 bilişim Şirketi" sıralamasında ilk sırada yer aldı. Türk Telekom öte yandan "Telekom Şirketi Kategori Birincisi", "İnternet Hizmeti Kategori Birincisi" ve "Ankara Şirketleri Kategori Birincisi", "İletişim Şirketleri Kategori Birincisi" oldu.


Türk Telekom iştiraki İnnova da Bilişim 500'den ödülle dönen şirketler arasında yer aldı. İnnova, Yazılım kategorisinde "Yılın İş Uygulamaları Kategori Birincisi" ödülünü aldı. İnnova, satış gelirlerine göre Türkiye'nin en büyük 500 bilişim firması sıralamasında bir önceki yıla göre 2 basamak daha yükselerek 25. sıraya çıktı.


Türkiye'nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, bu yıl 19'uncusu düzenlenen Bilişim 500'de sahnede "İnternet Hizmetleri Kategori Birincisi" ödülünü alarak büyük bir başarıya daha imza attı.

Türk Telekom ayrıca "2017 Yılı İlk 500 bilişim Şirketi" sıralamasında yine ilk sırada yer alıp zirveyi kimseye bırakmadı. Türk Telekom aynı zamanda "Telekom Şirketi Kategori Birincisi", "Ankara Şirketleri Kategori Birincisi", "İletişim Şirketleri Kategori Birincisi" oldu.

19. İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması sonuçları, 5 Temmuz 2018, Perşembe günü, İstanbul'da gerçekleştirilen ödül töreninde açıklandı. Türk Telekom'un "İnternet Hizmeti Kategori Birincisi Ödülü"nü sahnede Türk Telekom Strateji Planlama ve İş Geliştirme Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er aldı.

İnnova'ya "Yılın İş Uygulamaları Kategori Birincisi" ödülü

Bir Türk Telekom iştiraki olan İnnova da Bilişim 500'den ödülle dönen şirketler arasında yer aldı. Türkiye bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2017 yılı net satış gelirleri baz alınarak yapılan 'Bilişim 500 Araştırması'nın sonuçlarına göre İnnova, Yazılım kategorisinde "Yılın İş Uygulamaları Kategori Birincisi" ödülünü aldı. Ödül, İnnova Genel Müdürü Aydın Ersöz'e verildi.

Anahtar Kelimeler:
Türk Telekom
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.