Türk Eximbank üst yönetimi Japonya'da yatırımcılarla görüştü

- Bankanın üst yönetimi 4 Aralık'ta başlayan Non-deal Roadshow kapsamında Japon kurumsal yatırımcılarla buluştu

07 Aralık 2017 Perşembe 10:34
Türk Eximbank üst yönetimi Japonya'da yatırımcılarla görüştü






İSTANBUL (AA) - Türk Eximbank üst yönetimi Japonya'da gerçekleştirdiği Non-deal Roadshow kapsamında Japon kurumsal yatırımcılarla bir araya geldi.

Bankanın açıklamasına göre, ihracata verilen desteğin arttırılması ve 2018 yılında Japonya piyasalarından fon sağlamak amacıyla başta Japon Kalkınma Bankası olmak üzere Japon bölgesel bankaları ve sigorta kuruluşları gibi Japon kurumsal yatırımcılarla görüşmeler gerçekleştirildi.

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım başkanlığındaki heyet, görüşmelere, Mizuho Bank, Ltd. koordinatörlüğünde katılım sağladı.

Japonya'da 4 Aralık'tan beri süren Non-deal Roadshow görüşmeler kapsamında 6 Aralık'ta 30 Japon kurumsal yatırımcı ve bankalarından yaklaşık 100 temsilcinin katılımı ile geniş katılımlı bir resepsiyon düzenlendi.

Önde gelen kuruluşlarla gerçekleştirilen toplam 15 toplantı kapsamında, makroekonomik gelişmeler ve Türk Eximbank'ın ekonomideki rolü ile güçlü finansal yapısına ilişkin kapsamlı bilgi verildi. Türk Eximbank, uzun bir aradan sonra Japon yatırımcılarla bir araya gelen ilk Türk bankası oldu.

Banka, gerek Japonya'daki negatif faiz politikasından, gerekse fon fazlası imkanlarından faydalanmak üzere yeni iş birliği olanaklarına ilişkin görüşmeler yaptı.


- Görüşmeler, 3 milyar dolarlık projelerin finansman ihtiyacına yönelik


Söz konusu ziyaret, gelecek 3 yıl içinde Afrika ülkeleri ve Orta Asya Cumhuriyetleri'nde gerçekleştirilmesi planlanan 2 milyar dolar tutarındaki uluslararası projelerle yurt içinde gerçekleştirilecek 1 milyar dolarlık projelerin finansmanına yönelik kaynak ihtiyacının bir kısmının alternatif fon pazarlarından karşılanması açısından önem taşıyor.

Öte yandan, Türk Eximbank, stratejisinin bir parçası olarak Kasım 2017'de Asya Eximbankları Forumu'na (AEBF) daimi üye statüsü kazanmış, Japonya Resmi İhracat Destek Kuruluşu (NEXI) ile de Ağustos ayında bir iş birliği anlaşması imzalamıştı.

Tüm bu gelişmelerin akabinde, Japonya'ya düzenlenen Non-deal Roadshow ilişkilerin güçlendirilmesi adına olumlu bir gelişme olmuş, ziyaret sırasında Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve JBIC (The Japan Bank for International Cooperation) Başkanı Akira Kondoh, Şubat 2018'de bir iş birliği anlaşması imzalanması konusunda mutabakata vardı.

Anahtar Kelimeler:
Türk Eximbank
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.