Türk Malı damgalı ürünler dünyayı sarıyor

ABD basını Made in Türkey damgalı ürünlerin gelecek için büyük potansiyel taşıdığına dikkat çekiyor

23 Kasım 2014 Pazar 02:31
Türk Malı damgalı ürünler dünyayı sarıyor






Türk Malı damgalı ürünler dünyayı sarıyor

ABD basını Made in Türkey damgalı ürünlerin gelecek için büyük potansiyel taşıdığına dikkat çekiyor. Türkiye ekonomisinin röntgenini çeken USA Today, ülkenin dünyanın en önemli üretim merkezi olabilecek potansiyeli taşıdığını ifade etti.

TÜRKİYE'nin ekonomik performansı dünya basınının da ilgisini çekiyor. Konuyla ilgili son analiz ABD'nin saygın gazetelerinden USA Today'den geldi. Son dönemde Türkiye'nin kendisini bir üretim merkezi olarak konumlandırdığı ve ihracat odaklı bir politika izlediği ifade edilen makalede şöyle denildi: 

ÇİN'DEN DAHA KALİTELİ

Türkiye bugün hem otomotiv hem de ev aletlerinde Avrupa'nın en büyük üreticisi. Çin'e göre büyük kalite farkı var ve ulaşım maliyetleri de Çin'e göre çok daha düşük. Bu da Türkiye'nin en büyük avantajı.

KOMŞULARINI SEÇEMEZ


Jeopolitik konumu avantaj sunsa da Suriye ve IŞİD'le komşu olması yatırımcıları endişelendiren bir durum. Fakat Türkiye kendi komşularını kendisi seçemez. Dünyanın sayılı üreticilerinden olma potansiyeli var. Bunu kullanılırsa, dünyada birçok marka 'Made in Turkey' damgasıyla karşımıza çıkacak.

ARÇELİK ÖRNEĞİ

Örnek vermek gerekirse Arçelik artık dünyanın en büyük üreticileri arasına yükseldi. Arçelik ve diğer Türk üreticiler Avrupa'daki sorunların ardından pazarlarını çeşitlendirme yolunda adım attı ve bunda da başarılı oldular.


Son Güncelleme: 23.11.2014 02:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.