TÜRK METAL SENDİKASI: KIDEM TAZMİNATI KIRMIZI ÇİZGİMİZ

Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ(Zonguldak), ()- TÜRK Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, kıdem tazminatının Türkiye işçi sınıfının kırmızı çizgisi olduğunu belirterek, "Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin...

27 Aralık 2014 Cumartesi 14:23
TÜRK METAL SENDİKASI: KIDEM TAZMİNATI KIRMIZI ÇİZGİMİZ






Şafak NEGÜZEL/EREĞLİ(Zonguldak), ()- TÜRK Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, kıdem tazminatının Türkiye işçi sınıfının kırmızı çizgisi olduğunu belirterek, "Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi her türlü girişimin karşısındayız. Buna cevabımız genel grev olacaktır" dedi.
Türk Metal Sendikası Başkanı Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, Türk Metal Sendikası Şubesi'nin 10'uncu Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Büyük Anadolu Oteli'ndeki kongrede yaklaşık 500 Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları işçisine hitap eden Kavlak, maden sektöründeki iş kazalarını hatırlatarak, şöyle dedi:
"Yüce Meclis, nihayet Uluslararası Çalışma Örgütü'nün iki önemli sözleşmesini onayladı. İnşaat ve madencilik alanında, güvenlik ve sağlık düzenlemeleri onaylanarak yürürlüğe girdi. Ama keşke, bu kadar can yitirilmeden önce bunlar yapılsaydı. Yine de emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şimdi yetkilileri, bu sözleşmelerin uygulanması konusunda etkin tedbirler almaya çağırıyorum. Yer altındaki bütün zenginliğimiz tek bir işçinin canından daha kıymetli değildir. Hiçbir gökdelen, bir inşaat işçisinin canından daha kıymetli değildir. Patronun kar hırsına asla pabuç bırakmayacağız" dedi.
KIDEM TAZMİNATI
Kıdem tazminatı, taşeronlaşma ve özil istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi verilmesi konularına önem verdiklerini belirten Kavlak, şöyle konuştu:

"Ülkemizde siyasi gündem her gün değişiyor. Ama çalışma hayatının gündemi hiç değişmiyor. Özellikle kıdem tazminatı meselesinde sular hiç durulmuyor. Kapalı kapılar ardında planlar, projeler hazırlanıyor. Yıllarca, işçi hak ve özgürlüklerini, sendikal özgürlükleri budadılar. Bunlar yetmedi, daha fazla budamanın yollarını arıyorlar. Son kalemiz kıdem tazminatını da ortadan kaldırmak istiyorlar. Hep bizden almak istiyorlar. Bu ülkede, özellikle örgütsüz kesimdeki emekçiler, ellerine geçen parayla bırakın tasarruf yapmayı, ay sonunu bile zor getiriyor. Bir kenara üç kuruş para ayıramıyor. Tek umudu var: bir gün emekli olduğunda alacağı kıdem tazminatı. Bir zamanlar ev alabildiği kıdem tazminatı. Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve TÜRK-İŞ'in kırmızı çizgisidir. Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi her türlü girişimin karşısındayız. Buna cevabımız genel grev olacaktır. Bu milletin kefen parasına göz dikenler, bunun bedelini ödeyeceklerdir. Ödetiriz bu bedeli onlara."
'ÜNİVERSİTE KURUYORUZ'
Dünyada bir ilki gerçekleştirerek üniversite kuracaklarını da ifade eden Kavlak, ön izinin alındığı kaydetti. Kavlak, "İlk kez bir işçi sendikası üniversite kuruyor. Burada sizlerin çocukları okuyacak. Hem de cebinizden tek kuruş çıkmadan tam burslu okuyacak. Okuma şansı bulamayan işçi çocuklarını, iş garantili meslek sahibi yapacağız.
Bursa'da önemli bir proje hayata geçecek. Geçtiğimiz günlerde, Uludağ Üniversitesi ile bu projenin anlaşmasını yaptık. Bu üniversite ile birlikte, son derece önemli bir boşluğu dolduracak olan Sendikacılık Akademisi'ni hayata geçireceğiz. Artık, sendikacılar sadece alaylı değil, okullu olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.