Türk mühendislerin geliştirdiği uygulama, yat sektörünü dünyaya tanıtacak

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve yat sektörüyle ilgili çok sayıda çözümü aynı anda tek platformdan kullanıcılarına sunan akıllı telefon uygulaması YACHTSUPP, sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiriyor.

20 Şubat 2018 Salı 16:09
Türk mühendislerin geliştirdiği uygulama, yat sektörünü dünyaya tanıtacak






İSTANBUL (AA) - Uğur Aslanhan - Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve yat sektörüyle ilgili çok sayıda çözümü aynı anda tek platformdan kullanıcılarına sunan akıllı telefon uygulaması YACHTSUPP, yat sahipleri ve yat satın almak isteyenler başta olmak üzere sektörün tüm paydaşlarını bir araya getiriyor.

Technolera Girişim Geliştirme Merkezi tarafından hayata geçirilen uygulamanın, Türk yat endüstrisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.

Technolera'nın kurucu ortağı Ömür Filiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, YACHTSUPP uygulamasının, global yatçılık sektörü paydaşlarına yönelik dijital hizmetler sunmak amacıyla Türk girişimciler tarafından geliştirildiğini ifade ederek, dünya devleriyle yarışmaya hazırlandıklarını bildirdi.

Filiz, dünyadaki mobil yatçılık uygulamalarına nispetle birçok "üstün" özelliğe sahip olan YACHTSUPP'ın global yat sektörünün önemli oyuncuları olan Yachting Pages, Yachtneeds, Bluewater ve Yachtharbour gibi firmalara rakip olacağını söyledi.

Uygulamanın, yat sektörüyle ilgili çok sayıda çözümü aynı anda tek platformda kullanıcılara sunduğunu ve geliştirilme sürecinin bir yıl sürdüğünü anlatan Filiz, YACHTSUPP'ın yat sahiplerini, yat satın almak isteyenleri, yat kaptanlarını, yat personelini, yat sektörüne hizmet veren tedarikçi firmaları, yat turizmine ve denize gönül vermiş herkesi tek bir çatı altında buluşturmayı amaçladığını kaydetti.

"İstenilen özelliklerdeki yatlara anında ulaşılabilecek"

Ömür Filiz, hedeflerinden birisinin de Türkiye'nin yat turizmi alanındaki tecrübelerini dünyaya açmak ve dünyadaki en yeni yatçılık gelişmelerini Türkiye'deki yat sektörüne aktarmak olduğunu belirterek, YACHTSUPP'ın, Türk girişimcilerin İngiltere'de kurduğu Mobile Yachting Solution Technologies firmasına ait olduğunu, uluslararası alanda daha etkin olabilmek, fuarlara daha rahat katılabilmek için bu yolu tercih ettiklerini söyledi.

Filiz, uygulamanın ilk etapta Doğu Akdeniz, Marmara, Karadeniz ve Ege'deki yat sektörünü kapsama altına aldığını, ikinci etapta ise Dalmaçya kıyı şeridi, Batı Akdeniz, Orta Doğu, ABD ve İngiltere'yi de kapsayarak çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

Uygulamanın Türk yatçılık sektörünü global yatçılık ekosistemiyle buluşturacağını belirten Filiz, şimdiden yatçılığın "global dijital referans noktası olmaya" aday olduklarını aktardı.

Filiz, uygulamanın özelliklerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"Bir yat satın almak ya da yatını değiştirmek isteyenler, uygulamada yer alan Akıllı Yat Seçimi ile tercihlerine ve bütçesine en uygun boy ve tipteki yatı bulabiliyor. Yatını satmak isteyenler, satış ilanını YACHTSUPP'ta yayımlayabiliyor. İstenilen özelliklerdeki yatlara anında ulaşılabilecek. Yatçılıkta ihtiyaç duyulan araç gereç ve hizmetleri sağlayan satıcılara kolaylıkla ulaşma imkanı var. Satıcılara puan verilebiliyor, onların hakkında değerlendirme yazılabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.